16.10.11

Συνοδεία MAT η μεταφορά των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Φυλής

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και διμοιρίες των ΜΑΤ, παρουσία εισαγγελέα, βρίσκονται από νωρίς στην Φυλή και έχουν καταλάβει τον ΧΥΤΑ, προκειμένου να περιφρουρήσουν την μεταφορά τον απορριμμάτων στην χωματερή από τα ιδιωτικά απορριμματοφόρα.

Την ώρα που τα ΜΑΤ εισέβαλλαν στον ΧΥΤΑ, στον χώρο βρίσκονταν περίπου 20 απεργοί, που είχαν κλείσει τις πύλες με μεγάλα κοντέινερ.


Πλέον , ο ΧΥΤΑ λειτουργεί κανονικά αλλά, σύμφωνα με δηλώσεις του πρόεδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμη Μπαλασόπουλου, οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν την απεργία τους ως την Πέμπτη.

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου ΑΔΕΔΥ - ΠΟΕ-ΟΤΑ

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσουν στις 13.00 η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΥ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, στα γραφεία της Ομοσπονδίας στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Αντικείμενο της συνέντευξης θα είναι η προσφυγή του δημάρχου Αθηναίων, Γ. Καμίνη στη Δικαιοσύνη κατά των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Οι δικηγόροι των εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων ζήτησαν την εξαίρεση της εισαγγελέας από την έδρα και το αίτημα τους θα εξεταστεί την Δευτέρα, γεγονός που σημαίνει ότι δεν μπορεί να εκδοθεί απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε εναντίον της ΠΟΕ ΟΤΑ προκειμένου να κηρυχθεί η απεργία τους παράνομη και καταχρηστική.
real.gr