1.10.11

Iσραηλινά μαχητικά μετασταθμεύουν στην Κύπρο και "στριμώχνουν" την ΤΗΚ

Image
Iσραηλινά μαχητικά αεροσκάφη F-16 και πιθανόν και F-15 Ra'am, αναμένονται στην Κύπρο την ερχόμενη εβδομάδα και θα προσγειωθούν στην βάση "Ανδρέας Παπανδρέου" στην Πάφο ή τουλάχιστιν αυτό προβλέπει το πρόγραμμα αυτή την στιγμή.

Από εκεί τα ισραηλινά μαχητικά θα επιχειρούν στα νώτα των τουρκικών μαχητικών και αεροσκαφών συλλογής πληροφοριών (ELINT) που εμφανίζονται να προσφέρουν υποστήριξη στα τουρκικά πολεμικά σκάφη που συνοδεύουν το "Πίρι Ρέϊς".


Με τον τρόπο αυτό απαντούν και στις πτήσεις των τουρκικών αεροσκαφών στα ανοικτά των ακτών του Ισραήλ, ενώ εφεξής τα νότια παράλια της Τουρκίας βρίσκονται πολύ πιο κοντά σε σχέση με τις ισραηλινές αεροπορικές βάσειις. Είναι μία κίνηση που σαφώς θα προβληματίσει, θα "στριμώξει" την τουρκική Αεροπορία (ΤΗΚ) που έχει μάθει να πετά εντελώς ασύδοτα στην περιοχή.

Οι Κύπριοι διαβεβαιώνουν ότι μπορούν να υποστηρίξουν άνετα τα ισραηλινά μαχητικά αφού έχουν εμπειρία στην υποστήριξη του τύπου από τα ελληνικά αντίστοιχα.

Οι Ισραηλινοί έχουν επισκεφθεί αρκετές φορές την βάση στην Πάφο και έχουν εκφραστεί με τον καλύτερο τρόπο για τις δυνατότητες που έχει. Η πτήση ισραηλινών μαχητικών στα νότια παράλια της Τουρκίας (έφτασαν μέχρι το Καστελόριζο σχεδόν) ήταν μία σαφή προειδοποίηση στην Άγκυρα που επιτέλους δείχενι να βρίσκει στον δάσκαλό της...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr