13.10.11

EFENPRESS: Όταν τα τριάκοντα αργύρια γίνονται τριάκοντα ...τούρκικες λίρες!!!


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗ ΓΙΑ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΒΙΖΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ


Με επιστολή του προς τον Υφ. Εξωτερικών ο Δήμαρχος Χίου, Π. Λαμπρινούδης ζητά να γίνει και στα νησιά του Β.Α. Αιγαίου άρση της βίζας για τους Τούρκους που επιθυμούν να κάνουν μονoήμερες εκδρομές. Την επιστολή την απέστειλε με αφορμή την ψήφιση ειδικής ρύθμισης για την περιοχή του Έβρου,* σύμφωνα με την οποία θα μπορούν οι Τούρκοι να επισκέπτονται την περιοχή, χωρίς να έχουν βίζα.

Αναλυτικά η Επιστολή:


Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011, ενημερωθήκαμε από σχετικό άρθρο της εφημερίδας το «Πρώτο Θέμα» με τίτλο «Χωρίς βίζα οι τούρκοι στον Έβρο», ότι πρόκειται να καταθέσετε σχέδιο στο οποίο θα μπορούν οι Τούρκοι να επισκέπτονται τις ακριτικές περιοχές του Έβρου για μονοήμερες εκδρομές χωρίς την έκδοση σχετικής βίζας.

Όπως είναι γνωστό να νησιά του Β.Α. Αιγαίου έχουν αναπτύξει τουριστικές σχέσεις με την γείτονα χώρα και το θέμα της βίζας είναι ένα εμπόδιο για αυτούς που επιθυμούν να επισκεφτούν τα νησιά μας, καθώς οι διαδικασίες για την έκδοση της είναι χρονοβόρες και δαπανηρές.

Παράλληλα η αυξημένη επισκεψιμότητα τους, το τελευταίο χρονικό διάστημα, δίνει οικονομική «ανάσα», στις δύσκολες συγκυρίες που διανύουμε αλλά και παράταση στην τουριστική σεζόν.
Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο το οποίο είναι βαρύνουσας σημασίας είναι η εύκολη και η οικονομική πρόσβαση τους σε σχέση με τους άλλους επισκέπτες.

Εν μέσω λοιπόν, της οικονομικής κρίσης και με φανερά τα «σημάδια» μείωσης του τουρισμού στις ακριτικές περιοχές του Β.Α. Αιγαίου, η προσδοκία της Χίου και των άλλων νησιών είναι η αύξηση της τουριστικής κίνησης από τα απέναντι τουρκικά παράλια. Για όλους αυτούς τους λόγους, θα παρακαλούσαμε όπως μεριμνήσετε και εντάξετε και τα νησιά του Β.Α Αιγαίου στο σχέδιο που πρόκειται να καταθέσετε.

Κύριε Υπουργέ, έχουμε όλοι την καλή διάθεση να στηρίξουμε τον τομέα του τουρισμού και για αυτό δουλεύουμε σκληρά, τοπική αυτοδιοίκηση, φορείς και επαγγελματίες τουρισμού, με κάθε πρόσφορο μέσο το οποίο διαθέτουμε.Με τη διαβεβαίωση ότι είμαστε στη διάθεση σας για κάθε συνεργασία που μπορεί να βοηθήσει στους κοινούς μας σκοπούς και στόχους σας ευχαριστούμε θερμά για τις προσπάθειές σας.
http://www.chiospress.gr
__________________________________________________________________________-
* Η ανοησία και η ασχετοσύνη των αρμοδίων δεν μπορεί να κατανοήσει τα αυτονόητα ότι στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, με το συγκεκριμένο γείτονα η κατάργηση της βίζας ισοδυναμεί με άνοιγμα της κεκρόπορτας και  έμμεση αποδοχή ότι στις συγκεκριμένες περιοχές "κάτι συνηγορεί" ώστε να μπαινοβγαίνουν οι Τούρκοι ελεύθεροι στα..."πάτρια εδάφη" τους, που φανερά τα διεκδικούν!!!
EFENPRESS