8.10.11

EFENPRESS: Μήπως ήλθε η ώρα να τους δώσουμε δρόμο ; Δεν δεχόμαστε άλλα "μέτρα".


Αφόρητες πιέσεις της Τρόικα για μέτρα-«φωτιά»


Σε εξέλιξη βρίσκεται νέα συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου με τους επικεφαλής της Τρόικα, που ασκεί ασφυκτικές πιέσεις για την προώθηση των σκληρών μέτρων.

Η τριμερής επιτροπής ζητεί την επίσπευση των μέτρων της περιόδου 2013-2014, άμεσες αποκρατικοποιήσεις και το πλήρες άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.


Επίσης στο στόχαστρο των τεχνοκρατών βρίσκονται οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα ζητώντας τη μείωσή τους, προκειμένου να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.

Εξάλλου τη Δευτέρα η Τρόικα θα έχει εκ νέου συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας κ. Γιώργο Κουτρουμάνη.

Η Τρόικα μας τραβάει το αυτί

«Η Ελλάδα στέκεται σε ένα σταυροδρόμι. Είναι σαφές πως το πρόγραμμα δεν θα επιτύχει εάν οι αρχές δεν ακολουθήσουν το δρόμο που συνεπάγεται πολύ αυστηρότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις από όσες έχουμε δει μέχρι τώρα», δηλώνει στη γερμανική εφημερίδα "Βελτ αμ Ζόνταγκ" ο Πόουλ Τόμσεν του ΔΝΤ. «Είναι δύο βήματα μπροστά και ένα πίσω», λέει χαρακτηριστικά.

«Η ελληνική κυβέρνηση καταλαβαίνει πως πολλές από τις πιο δύσκολες αλλαγές είναι ακόμα μπροστά. Την ίδια στιγμή, υπάρχει μια αύξηση της πολιτικής και της κοινωνικής κόπωσης», σημειώνει ο Δανός αξιωματούχος.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην Τρόικα κ. Ματίας Μορς, ασκεί κριτική στον αργό ρυθμό υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων .

«Οι Έλληνες νομίζουν πως είναι αρκετό να κάνουν νόμους. Όμως η εφαρμογή τους παίρνει χρόνο. Και συχνά οι απαραίτητες δομές δεν υπάρχουν», επισημαίνει ο Μορς στη "Βελτ αμ Ζόνταγκ".
newsbomb