9.10.11

EFENPRESS: Ιός ή διπλωματικός " Ιός " μετά από πιέσεις του Ισραήλ;


ΙΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ PREDATOR

Ιός στα Predator
Ιός εισήλθε στο κέντρο ελέγχου των μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων Predator των ΗΠΑ, που έχει ζητήσει η Τουρκία να της παραχωρηθούνε για να τα χρησιμοποιήσει στον αγώνα ενάντια στο ΠΚΚ.
Σύμφωνα με την είδηση του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel το κέντρο ελέγχου των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων Predator και Reaper που χρησιμοποιούνται από τις ΗΠΑ στους πολέμους ενάντια σε αντάρτες σε Ιράκ, Αφγανιστάν και Υεμένη, πραγματοποιείται από την αεροπορική βάση στο Κρικ της Νεβάδα. Ελεγχόμενα από εδώ τα μη επανδρωμένα πολεμικά οχήματα βομβαρδίζουν τους στόχους των Ταλιμπάν σε Αφγανιστάν και βόρειο Πακιστάν.

Αναφέρεται ότι και ο σκοτωμένος στην Υεμένη ηγέτης της Αλ-Κάιντα Ενβέρ ελ-Αβλακί, σκοτώθηκε από πυρά ενός Predator. Τον τελευταίο καιρό όμως το κέντρο ελέγχου υπολογιστών στην Νεβάδα έχει προβλήματα με έναν ιό. Ο ιός εισήλθε στους υπολογιστές πριν από 2 εβδομάδες και κωδικοποιεί κάθε τι που πληκτρολογεί ο χρήστης.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΙΟ
Σύμφωνα με πηγή από το κέντρο ελέγχου ο ιός μέχρι τώρα δεν δημιούργησε πρόβλημα στον έλεγχο των μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων αλλά λίγο αφού τον έσβησαν από τους υπολογιστές και μετά ξαναεμφανίστηκε. Η Τουρκία ζήτησε μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από το Ιράκ στο τέλος του χρόνου, τα Predator να εγκατασταθούνε στην αεροπορική βάση του Ιντζιρλίκ. Αναφέρεται ότι κατά την συνάντηση που είχε στην Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν –που είχε πάει για την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ- με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα υπήρξε συμφωνία για αυτό το θέμα.
Εφ. Ραντικάλ 8-10-2011