4.10.11

EFENPRESS: Να εγγυηθούν τα σύνορά μας και μετά να μιλάνε για μείωση δαπανών...


Η τρόϊκα απαιτεί: στο -79% οι δαπάνες μέχρι το 2015 για τις ΕΔ!!!



Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα “κλείνει” τις ΕΔ!

Τα στοιχεία που καταθέτουν σε ερώτησή τους στη Βουλή,οι βουλευτές της ΝΔ Π.Καμμένος και Ε.Στυλιανίδης,είναι συγκλονιστικά!

“Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα προβλέπει ότι το 2015 οι λειτουργικές δαπάνες των Ενόπλων Δυνάμεων θα ανέρχονται σε 234 εκατ , από 1.112 δις ευρώ που ήταν το 2009.Οι δαπάνες θα είναι δηλαδή μειωμένες κατά 79% σε σχέση με το 2009 και 69% σε σχέση με το 2011.


Αυτό σημαίνει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα μειωθούν στο 1/6 των δυνάμεων τους! Είναι παρανοϊκό ειδικά αυτή τη περίοδο να συζητάμε τέτοια θέματα, όταν στη περιοχή μας παίζονται τεράστια γεωπολιτικά παιγνίδια και συμφέροντα, αλλά η κυβέρνηση θα πρέπει να αποφασίσει αν η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να διατηρεί Ένοπλες Δυνάμεις ή όχι”,αναφέρουν στην ερώτησή τους οι δυο βουλευτές!

Τα στοιχεία είναι πραγματικά απίστευτα, αλλά ως γνωστόν τα νούμερα λένε πάντα την αλήθεια. Μπορεί να επιτευχθεί αυτός ο στόχος χωρίς σοβαρές επιπτώσεις στο αξιόμαχο των ΕΔ; Όποιος μπορεί να το ισχυριστεί στα σοβαρά, εδώ είμαστε να ακούσουμε τα επιχειρήματά του!

Η κατάθεση της ερώτησης συμπίπτει με τις πληροφορίες που θέλουν τη τρόϊκα να έχει…φιλικές συναντήσεις με τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων με θέμα “πως θα μειώσουμε κι άλλο τις δαπάνες”.

Οι δαπάνες μπορούν να μειωθούν και σχετικές προτάσεις υπάρχουν εδώ και δύο χρόνια,για κλείσιμο ή συχγώνευση μονάδων που δεν εξυπηρετούν κανένα επιχειρησιακό σχεδιασμό,για παροπλισμό “αρχαίων” και αχρείαστων πλέον οπλικών συστημάτων. Και οι δύο ΥΕΘΑ των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ ,Βενιζέλος και Μπεγλίτης δεν τόλμησαν να αγγίξουν αυτά τα ζητήματα.

Θα γίνει δεκτή η παρέμβαση της τρόϊκας ακόμη και σε θέματα που έχουν να κάνουν με το “βαθύ πυρήνα” της Εθνικής Άμυνας;
___________________________________________________
Ας γνωρίζουν από τώρα οι αρμόδιοι, ότι αν δεχθούν παρέμβαση ξένων στην Εθνική Άμυνα, θα βρεθούν κατηγορούμενοι για εσχάτη προδοσία, σύντομα...
EFENPRESS