23.10.11

Αξιοθρήνητοι, άβουλοι και μοιραίοι…

του Κώστα Χαρδαβέλλα
Μήπως έχουν παρανοήσει όλοι τους στην κυβέρνηση;
Μήπως έχουν τόσο πανικοβληθεί που κάνουν τη μία βλακεία πάνω στην άλλη;
Μήπως θέλουν να μας πείσουν πως είναι τόσο επιπόλαιοι, επικίνδυνοι ή ανίκανοι;

Δεν έχω καμία αντιπολιτευτική διάθεση, αλλά αν προσέξουμε λίγο τι συνέβη την Πέμπτη στη Βουλή πρέπει να ανησυχήσουμε πλέον για τη συμπεριφορά Παπανδρέου – Βενιζέλου.


Η σουρεαλιστική πρακτική των δύο κορυφαίων κυβερνητικών παραγόντων πέρασε από τις εξής φάσεις:

Φάση 1η: Ο Βενιζέλος με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία έλεγε ότι το άρθρο 37 στο Πολυνομoσχέδιο δεν αλλάζει και πρέπει να ψηφιστεί ως έχει. Αυτά μέχρι να αρχίσει η ψηφοφορία το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή.

Φάση 2η: Πέμπτη πρωί ο πρωθυπουργός καλεί τους δύο αντιρρησίες για το Πολυνομοσχέδιο, βουλευτίνες του ΠΑΣΟΚ Λ.Κατσέλη και Β.Παπανδρέου και στις οποίες λέει ότι πρέπει να ψηφίσουν οπωσδήποτε το άρθρο 37 και το Πολυνομοσχέδιο.

Εννοείται ότι συμφωνούν και οι δύο κυρίες φεύγουν και πάνε να ψηφίσουν στη Βουλή

Φάση 3: Η μεν Βάσω με δάκρυα στα μάτια λέει ότι ψηφίζει για τελευταία φορά τις κυβερνητικές αποφάσεις και ο Βενιζέλος πέντε λεπτά πριν αρχίσει η τελική ψηφοφορία λέει ότι θα συναντηθεί με τον υπουργό Εργασίας κ. Κουτρουμάνη για να κάνει μερικές ψιλοδιορθώσεις στο άρθρο 37 για να πειστεί να το ψηφίσει και η κ.Κατσέλη.

Ολόκληρη η Βουλή παρακολουθεί αυτή την απίστευτη πολιτική συμπεριφορά του Βενιζέλου λίγο πριν αρχίσει η ψηφοφορία του νομοσχεδίου και για να πειστεί η κ.Κατσέλη να το ψηφίσει. Πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δε θέλουν να ξαναμπούν μέσα στην αίθουσα για να ψηφίσουν και τελικά ούτε οι ψιλοδιορθώσεις Βενιζέλου -Κουτρουμάνη πείθουν την κ.Κατσέλη η οποία και καταψηφίζει το άρθρο 37 για να διαγραφεί αμέσως από το ΠΑΣΟΚ.

Αν όλα αυτά δεν είναι ένα τρελοκομείο και δεν αποκαλύπτουν μία κυβέρνηση σε πανικό και θάλασσα, τότε μας αξίζει να συνεχίσουμε να είμαστε τα λαμόγια της Ευρώπης.