5.10.11

Διευκόλυνση των Αράβων επιχειρηματιών για έκδοση βίζας μελετά η Ελλάδα

Το θέμα διευκόλυνσης των Αράβων επιχειρηματιών που αιτούνται βίζα για την Ελλάδα θα εξετάσει το υπουργείο Εξωτερικών.

Τη δέσμευση ότι θα εξετάσει το θέμα διευκόλυνσης των Αράβων επιχειρηματιών που αιτούνται βίζα για τη χώρα μας προκειμένου να εξυπηρετηθεί ταχύτερα το αυξημένο αραβικό επενδυτικό ενδιαφέρον που παρατηρείται για τη χώρα μας, έλαβε ο πρόεδρος του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Ανάπτυξης, κ. Χρ. Φώλιας, στη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα οικονομικής διπλωματίας, κ. Δ. Δόλλη.

Ο κ. Φώλιας, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα του επιμελητηρίου κ. Mohamed El Khazmi, επανέλαβε το αίτημα για εξεύρεση διαδικασίας ταχύτερης έκδοσης βίζας για τους Άραβες επιχειρηματίες, κάτι που ο κ. Δόλλης χαρακτήρισε «λογικό» αναφέροντας ότι αναζητείται μια λύση συνολικά και για επιχειρηματίες από άλλες χώρες.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης οι ευκαιρίες εμπορικής συνεργασίας, ιδιαίτερα στον τομέα των τροφίμων, με τη νέα κυβέρνηση της Λιβύης, ενώ ο υπουργός ενημερώθηκε για τη επερχόμενη επιχειρηματική αποστολή του επιμελητηρίου στο Κουβέιτ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τον προσεχή Δεκέμβριο, στο πλαίσιο των προσπαθειών να διευκολυνθεί η εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων.
Ο κ. Φώλιας σε δήλωσή του ανέφερε ότι: «Η συμφωνία για επένδυση 1,2 δισ. ευρώ από την Qatar Holding για την ανάπτυξη μεταλλευτικών εγκαταστάσεων στη Χαλκιδική, αποτελεί μια ακόμη χειροπιαστή απόδειξη του αραβικού ενδιαφέροντος για επενδύσεις στη χώρα μας και μας επαληθεύει για την επιμονή στη διευκόλυνση των αράβων επιχειρηματιών. Η δέσμη προτάσεων που έχουμε καταθέσει στον πρωθυπουργό για την προσέλκυση αραβικών επενδύσεων, βρίσκεται ακόμη υπό εξέταση, όμως είναι επιτακτική ανάγκη να επιταχυνθεί η διαδικασία για να μην χαθούν αραβικά επενδυτικά κεφάλαια, τα οποία κολλάνε στα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας».
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ