6.10.11

Το...αντίκα-Ρέϊς ετοιμάζεται!


Το Πίρι Ρέις ετοιμάζεται για τον δεύτερο κύκλο εργασιών
Έγινε γνωστό πως το πλοίο Πίρι Ρέις που ολοκλήρωσε τις απαραίτητες για πετρελαϊκές γεωτρήσεις σεισμογραφικές έρευνες στις περιοχές που είχε καθορίσει η ΤΡΑΟ, κατά την διάρκεια των εργασιών του ήταν στιγμές που αντιμετώπισε κύματα ύψους 3 μέτρων, ενώ προσέγγισε σε απόσταση 5 μιλίων την πλατφόρμα που κάνει έρευνες για την Ελληνοκυπριακή πλευρά.

Ανακοινώθηκε πως το πλοίο Πίρι Ρέις ολοκληρώνοντας το πρώτο στάδιο των εργασιών του στα νότια της Κύπρου, προσέγγισε στο λιμάνι της Αμμοχώστου για να αντιμετωπίσει τις ανάγκες του σε συντήρηση και υλικά.
Το πλοίο θα παραμείνει μια εβδομάδα στην Αμμόχωστο, και την επόμενη εβδομάδα θα κινηθεί για τον δεύτερο κύκλο των εργασιών του στην ονομασθείσα περιοχή G.
Το προσωπικό του πλοίου που ξεκουράστηκε στην Αμμόχωστο, περιέγραψε πως κατά το πρώτο στάδιο των εργασιών τους στην ανοιχτή θάλασσα αντιμετώπισαν κύματα ύψους 3 μέτρων και εργάστηκαν υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες. Αναφέρουν πως τα κύματα και οι καιρικές συνθήκες τους δυσκόλεψαν, χωρίς όμως αυτό να μπορέσει αυτό να αποτελέσει εμπόδιο, καθώς ολοκλήρωσαν κανονικά τις σεισμογραφικές έρευνες.
Κατά την διάρκεια των εργασιών του το πλοίο έγινε γνωστό πως πλησίασε σε απόσταση 5 μιλίων την πλατφόρμα που κάνει γεωτρήσεις για την Ελληνοκυπριακή πλευρά.