13.10.11

Κόβουν βατραχάνθρωπους από ασκήσεις

XSAP-front

- Φαίνεται ότι οι Κύπριοι αρμόδιοι έχουν τα ίδια μυαλά με τους Ελλαδίτες συναδέλφους τους!

-  Αρνούνται για ...γραφειοκρατικούς (μόνο;) λόγους τη συμμετοχή σε ασκήσεις των Εφέδρων και δεν αξιοποιούν τη λατρεία προς την πατρίδα των Εφέδρων, ώστε να έχουν εφεδρείες ικανές να αντιπαραταχθούν επιτυχώς στον εχθρό που καραδοκεί.

 

 - Φαίνεται ότι θα πρέπει να παρακολουθήσουν ειδικό σεμινάριο, οι αρμόδιοι, στο Ισραήλ,  για να αντιληφθούν επιτέλους τόσο τη σκοπιμότητα όσο και τη χρησιμότητα των εφέδρων στην Κύπρο  και στην υπόλοιπη Ελλάδα. 
Πρέπει να αντιληφθούν  όλοι τους ότι το "σνομπάρισμα" των Εφέδρων αποτελεί καθαρά αντεθνική πράξη και θα πρέπει να εγκαταλείψουν ορισμένες φοβίες- ειδικά στη Κύπρο- του παρελθόντος, αφού οι συνθήκες είναι τελείως διαφορετικές τώρα και εκείνο που χρειάζεται άμεσα είναι η θωράκιση και των δύο χωρών με άμεση αξιοποίηση των εφέδρων  ΟΥΚάδων ή των Λ.ΕΦ.Ε.Δ. ή όποιων αντιστοίχων εθελοντικών οργανώσεων Εφέδρων.
EFENPRESS
_____________________________________________________________________________________________________________________________


ΝΕΑΡΧΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ
«ΟΧΙ και πάλι όχι», ήταν η απάντηση του Υπουργείου Άμυνας και του ΓΕΕΦ στο αίτημα του Συνδέσμου Εφέδρων Βατραχανθρώπων Κύπρου για εθελοντική συμμετοχή των έφεδρων ΟΥΚάδων στις ασκήσεις της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών. Για το συγκεκριμένο θέμα ο Σύνδεσμος αντάλλαξε αρκετές επιστολές με Υπουργείο και ΓΕΕΦ χωρίς ωστόσο να βρει θετική ανταπόκριση στο αίτημά του. Στόχος των ΟΥΚάδων είναι να διατηρούν το αξιόμαχο των εφέδρων βατραχανθρώπων, χωρίς πρόσθετο οικονομικό κόστος.

Η τελευταία αρνητική απάντηση από το Υπουργείο Άμυνας ήταν τον περασμένο Σεπτέμβριο και ο Σύνδεσμος με νέα επιστολή του προς τον Υπουργό ζητά συνάντηση προκειμένου να συζητήσουν το θέμα. Μεταξύ άλλων στην επιστολή τους οι βατραχάνθρωποι υποστηρίζουν ότι ο τέως Αρχηγός Πέτρος Τσαλικίδης είχε δώσει διαβεβαιώσεις πως το θέμα θα διευθετηθεί και ότι είχε δώσει κατευθυντήριες γραμμές στον αποθανόντα -κατά την έκρηξη στο Μαρί- Διοικητή Ναυτικού, Πλοίαρχο Αντρέα Ιωαννίδη.

«Το τραγικό της υπόθεσης είναι πως μετά τα γεγονότα της 11ης Ιουλίου πιστέψαμε έστω για λίγο πως η θυσία 13 συνανθρώπων μας θα αποτελούσε κομβικό σημείο το οποίο θα μας βοηθούσε να βγούμε από το λήθαργο στον οποίο ζούμε, την απάθεια καθώς επίσης και την άρνηση βελτίωσης υφιστάμενων καταστάσεων. Φαίνεται πως η έκρηξη δεν ταρακούνησε μερικούς, οι οποίοι αρέσκονται να ζουν γύρω από τα τείχη τα οποία τους περιτριγυρίζουν. Το να βρίσκουμε κωλύματα πίσω από νομικούς και υπηρεσιακούς λόγους είναι κρίμα γιατί οι ίδιοι λόγοι μάς οδήγησαν και στα τραγικά γεγονότα της 11ης Ιουλίου», τονίζουν στην επιστολή προς τον κ. Ηλιάδη, οι έφεδροι ΟΥΚάδες.

Το υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΕΦ με επιστολές τους προς το Σύνδεσμο Βατραχανθρώπων, εξηγούν τους λόγους για τους οποίους απορρίπτουν το αίτημα των εφέδρων ΟΥΚάδων για συμμετοχή τους σε ασκήσεις. Όπως αναφέρεται στην τελευταία απαντητική επιστολή του Υπουργείου, την οποία υπογράφει ο πρώην Διευθυντής του Επιτελικού Γραφείου του Υπουργού, συνταγματάρχης Αντρέας Σταύρου, «οι προσκλήσεις και παρουσιάσεις εφέδρων πάνω σε εθελοντική βάση, δεν είναι δυνατές για νομικούς και υπηρεσιακούς λόγους. Τέτοιου είδους δραστηριότητες πραγματοποιούνται βάσει προγραμματισμού από το ΓΕΕΦ και υπάρχει καθορισμένος αριθμός παρουσιάσεων για κάθε έφεδρο».

Το υπουργείο Άμυνας με την ίδια επιστολή καλεί τον πρόεδρο του Συνδέσμου Βατραχανθρώπων να ενημερώσει τα μέλη του Συνδέσμου ότι η επιθυμία τους για εθελοντικές παρουσιάσεις εκτιμάται, αλλά το Υπουργείο και η Ε.Φ. επιβάλλεται να λειτουργούν μέσα στο καθοριζόμενο νομικό τους πλαίσιο. Στο μεταξύ, ο βουλευτής Γιώργος Περδίκης με επιστολή του ζητά να εγγραφεί θέμα στην επιτροπή Άμυνας αναφορικά με το αίτημα των έφεδρων ΟΥΚάδων.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 12/10/2011