26.10.11

ΣτΕ: Παράνομες οι προσλήψεις στην ΕΛ.ΑΣ λόγω μνημονίου!

Μη νόμιμο έκρινε και η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας το Προεδρικό Διάταγμα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή για 100 προσλήψεις στην ΕΛ.ΑΣ.

Κρίθηκε παράνομο καθώς, σύμφωνα με το ΣτΕ είναι εκτός του πλαισίου των δεσμεύσεων που επιβάλλει το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015, αλλά και επειδή από κανένα στοιχείο δεν βεβαιώνεται ότι η δαπάνη, η οποία ανέρχεται στα 2.477.000 ευρώ, για τη δημιουργία των νέων οργανικών θέσεων και των 100 προσλήψεων στην ΕΛΑΣ (Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης), έχει περιληφθεί στον προϋπολογισμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη της επόμενης πενταετίας.


Όπως επισημαίνει η Ολομέλεια, μεταξύ άλλων, το διάταγμα δεν είναι νόμιμο, γιατί «δεν προκύπτει η τήρηση ουσιώδους τύπου που έχει ταχθεί για τη νόμιμη έκδοσή του» δηλαδή «δεν βεβαιώνεται ότι η προκαλούμενη δαπάνη στοιχεί προς τις δεσμεύσεις και τους στόχους του εγκριθέντος με τον Ν. 3985/2011 Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής», αλλά επιπρόσθετα «δεν τεκμηριώνονται επαρκώς οι υπηρεσιακές ανάγκες που επιβάλλουν τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων».

Το ΠΔ προέβλεπε τη συγκρότηση 100 νέων οργανικών θέσεων προσωπικού ειδικών καθηκόντων, όπως είναι νομικών, πτυχιούχων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Οικονομικών Επιστημών, Πληροφορικής, Ιερατικής Σχολής κ.λπ.
onalert