31.10.11

Διαψεύδει το Ισραήλ απόφαση για επίθεση κατά του Ιράν

Διαψεύδει το Ισραήλ απόφαση για επίθεση κατά του Ιράν
Διέψευσε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης σύμφωνα με τις οποίες φέρεται να είχε αποφασίσει μαζί με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου μια επίθεση εναντίον των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν.
Συγκεκριμένα αρθρογράφος της εφημερίδας «Γεντιότ» έγραψε ότι «Νετανιάχου και Μπαράκ δείχνουν ότι αυτοί προτρέπουν την επίθεση. Ο Νετανιάχου νομίζει ότι ο Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ είναι ο Χίτλερ και, ότι αν δεν τον σταματήσουν εγκαίρως, ένα νέο Ολοκαύτωμα θα συμβεί. Η δημοτικότητα που απέκτησε με την πρόσφατη απελευθέρωση του Γκιλάντ Σαλίτ, δίνει στον Νετανιάχου μια αίσθηση ισχύος».


Ωστόσο ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Μπένι Γκαντζ, ο επικεφαλής της Μοσάντ Ταμίρ Πάρντο, ο αρχηγός των υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού στρατηγός Αβίβ Κοτσαβί και ο αρχηγό της Σιν Μπετ, της υπηρεσίας εσωτερικής ασφαλείας Γιόραμ Κοέν διαφώνησαν με την επιλογή αυτή, σύμφωνα με τα ΜΜΕ.

«Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ιδιοφυία για να καταλάβει ότι το 2011 στο Ισραήλ δύο άνθρωποι δεν μπορούν να αποφασίζουν και να ενεργούν μόνοι τους», είπε ο Μπαράκ μιλώντας στο ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού.

Ο Μπαράκ περιορίστηκε να επαναλάβει ότι η «πρόοδος του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος προς την απόκτηση πυρηνικών όπλων συνιστά την κύρια απειλή για την ασφάλεια της περιοχής, κυρίως του Ισραήλ».

Το Ισραήλ και οι χώρες της Δύσης κατηγορούν το Ιράν ότι επιδιώκει να αποκτήσει ατομικά όπλα υπό το πρόσχημα ενός πυρηνικού προγράμματος που προορίζεται για μη στρατιωτική χρήση. Η Τεχεράνη το διαψεύδει.
newsbomb