14.10.11

Έρχεται κακοκαιρία σε όλη τη χώρα!


Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σήμερα Παρασκευή 14 Οκτωβρίου.
Μάλιστα, τα φαινόμενα κακοκαιρίας θα είναι ακόμα πιο έντονα στο σαββατοκύριακο που μας έρχεται.
Λίγες νεφώσεις αναμένονται στην Αττική που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 μέχρι 22 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με παροδικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στην Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 μέχρι 16 βαθμούς Κελσίου.
Αρχικά με τοπικές νεφώσεις προβλέπεται ο καιρός στη Μακεδονία και τη Θράκη με πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες, αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Από το βράδυ χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα δυτικά βορειοδυτικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 μέχρι 25 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα βόρεια που ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια ασθενείς και στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Αρχικά γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στις Κυκλάδες και την Κρήτη, όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το μεσημέρι ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 μέχρι 24 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται αρχικά με νεφώσεις, με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες που πιθανώς τις πρωινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες να είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 μέχρι 24 βαθμούς Κελσίου.
Σάββατο
Νεφώσεις, με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, παρουσιάζοντας νέα πτώση
Κυριακή
Συνέχεια στην κακοκαιρία θα έχουμε την Κυριακή, όπου θα σημειωθούν νεφώσεις, με τοπικές βροχές, καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και νότια, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.
Ωστόσο, βαθμιαία βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός στο βόρειο Αιγαίο, την Ήπειρο και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα.
newsbomb