15.10.11

Στους δρόμους οι «Αγανακτισμένοι» όλου του κόσμου


Μια πλημμυρίδα κόσμου βρίσκεται αυτή την ώρα στη Πλατεία Συντάγματος. Οι Αγανακτισμένοι της Ελλάδας ενώνουν με δυναμικό τρόπο τη φωνή τους με τους πολίτες όλου του κόσμου σε αυτό το παγκόσμιο κάλεσμα διαμαρτυρίας.
Εκατοντάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και αψηφώντας τις άσχημες καιρικές συνθήκες δίνουν βροντερό παρόν στη καρδιά της πρωτεύουσας.
Με το σύνθημα «Ενωμένοι για την παγκόσμια αλλαγή» οι αγανακτισμένοι φωνάζουν συνθήματα διεκδικώντας «τα δικαιώματα τους και απαιτώντας μια αληθινή δημοκρατία».

Μέχρι στιγμής οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα είναι κλειστοί-η λεωφόρος Αμαλίας και η άνοδος της Β. Σοφίας- ενώ μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη έχει σχηματιστεί ανθρώπινη αλυσίδα.
Η παρουσία των δυνάμεων των ΜΑΤ είναι προς το παρόν διακριτική.
 
Παγκόσμια αγανάκτηση
Στην πλατεία Συντάγματος συγκεντρώνονται οι «Αγανακτισμένοι», στο παγκόσμιο ραντεβού που έχει οριστεί σήμερα, για να στείλουν ένα μήνυμα ενότητας για την παγκόσμια αλλαγή.
Η Αθήνα θα είναι μόνο μία από τις 951 πόλεις του κόσμου, στους δρόμους των οποίων θα κατέβουν εκατομμύρια πολιτών. Συνολικά, στην πρωτοβουλία των Ισπανών «Αγανακτισμένων» συμμετέχουν 32 χώρες.
Οι Έλληνες «Αγανακτισμένοι», εκτός από το Σύνταγμα, θα «καταλάβουν» πλατείες στην Πάτρα, τη Χαλκίδα, τηΛαμία, τα Ιωάννινα, τη Θεσσαλονίκη, τη Δράμα, το Ηράκλειο.
Στην πλατεία Συντάγματος θα βρεθούν και απεργοί δημοσιογράφοι της ΕΡΤ και του ΑΠΕ, οι οποίοι θα μεταδώσουν διαδικτυακά απεργιακό δελτίο ειδήσεων. Παρεμβάσεις θα γίνουν επίσης από εκπροσώπους κλάδων εργαζομένων.
Το διεθνές μανιφέστο των «Αγανακτισμένων» διαδίδεται σήμερα ευρέως στο Διαδίκτυο. Μέσω της ανταλλαγής απόψεων κατά τους τελευταίους τέσσερις μήνες μεταξύ ομάδων ακτιβιστών, δημιουργήθηκε το ακόλουθο βίντεο, που σκοπεύει να συγκεράσει τις εμπειρίες όσων κατέβηκαν στους δρόμους σε Βρετανία, Αίγυπτο, Γερμανία, Ισπανία, ΗΠΑ, Ισραήλ, Βραζιλία, Αργεντινή, Ινδία και Αυστραλία.
 
newsbomb