31.10.11

Εκλογές και πρωτοβουλίες ζήτησε από τον Πρόεδρο ο Αλέξης Τσίπρας

O Αλέξης Τσίπρας γίνεται δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Αθήνα
Την ανάληψη πρωτοβουλιών προκειμένου να αποκατασταθεί η δυσαρμονία που υπάρχει, όπως υποστηρίζει, ανάμεσα στη λαϊκή βούληση και τις κυβερνητικές αποφάσεις, ζήτησε εμμέσως ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος αναφέρθηκε εμφατικά στον κ. Παπούλια ως κατά το Σύνταγμα ρυθμιστή του πολιτεύματος, έκανε λόγο για « πρωτοφανή αναντιστοιχία μεταξύ της λαϊκής βούλησης και των πολιτικών αποφάσεων», για την αποκατάσταση της οποίας «είναι η στιγμή όλοι να αναλάβουμε ευθύνες και πρωτοβουλίες».

Ο λαός μας είναι οργισμένος. Υπάρχει μια αίσθηση κατάφωρης αδικίας, ταπείνωσης και λεηλασίας, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Παπούλιας δεν σχολίασε τα λεγόμενα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησης συρρικνώνουν την Δημοκρατία.

Ο κ. Τσίπρας κατέθεσε και υπόμνημα σκέψεων, όπως το χαρακτήρισε, όπου μεταξύ άλλων, ζητά την άμεση προκήρυξη εκλογών και αλλαγή της οικονομικής πολιτικής.

Διαβάστε το υπόμνημα
Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν ζητά εμμέσως από τον Πρόεδρο να παραιτηθεί, ο κ. Τσίπρας απάντησε:

«Το Σύνταγμα της χώρας ορίζει σαφώς ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαφυλάττει το Σύνταγμα και τους νόμους, προστατεύει την εθνική ανεξαρτησία και ακεραιότητα της πατρίδας μας και προφυλάσσει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων πολιτών.

» Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει την απόλυτη ευχέρεια αλλά και την ευθύνη ο ίδιος να επιλέξει τον τρόπο με τον οποίο θα προφυλάξει το Σύνταγμα και τους νόμους και την εθνική ακεραιότητα της πατρίδας μας.»

Σχολιάζοντας την επίσκεψη Τσίπρα και τις δηλώσεις που έκανε στη συνέχεια, το ΚΚΕ ανέφερε -μεταξύ άλλων: «Η επίσκεψη του Αλ.Τσίπρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και οι δηλώσεις του μετά από τη συνάντηση δείχνουν ότι η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι πανικόβλητη μπροστά στην άνοδο του ταξικού εργατικού-λαϊκού κινήματος και ταυτόχρονα επιχειρεί να καλλιεργήσει στο λαό το φόβο.»
Newsroom ΔΟΛ
in.gr