16.10.11

Στημένη από Γιώργο η «πλάτη» των τριών

Η παρέμβαση των τριών υπουργών και δελφίνων Άννας Διαμαντοπούλου, Ανδρέα Λοβέρδου και Γιάννη Ραγκούση με το κοινό άρθρο στις ιστοσελίδες τους, μόνο τυχαία δεν είναι.

Γίνεται σε μια στιγμή που η κοινωνία «βράζει» και έχει πολλαπλή στόχευση.

Γι’ αυτό και έγινε κατόπιν συνεννόησης με τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος πριν την ανάρτηση του άρθρου, το διάβασε και έδωσε το πράσινο φως για τη δημοσιοποίησή του.


Οι τρεις υπουργοί συζητήσανε για πρώτη φορά το θέμα την Πέμπτη και στη συνέχεια πήρε την πορεία του.

Πρόθεσή τους είναι να δραματοποιήσουν την κατάσταση εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας του πολυνομοσχεδίου την Πέμπτη στην Βουλή.

Ασκώντας μια μορφή «τρομοκρατίας» για τη δυσκολία της συγκυρίας και το διακύβευμα της ψηφοφορίας, που δεν είναι άλλο από την εκταμίευση της έκτης δόσης, οι τρεις υπουργοί θέτουν τα μέλη της Κ.Ο. προ των ευθυνών τους.

Τους λένε δηλαδή εμμέσως πλην σαφώς «ή ψηφίζετε ή αφήνετε τη χώρα στο έλεός της χωρίς χρήματα».

Ταυτόχρονα, εκπέμπουν σήμα κινδύνου προς την κοινωνία και τους συνδικαλιστές εν όψει των απεργιακών κινητοποιήσεων που θα παραλύσουν τη χώρα την επόμενη εβδομάδα.

Το «εκ προ μελέτης έγκλημα» επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι την κίνηση έσπευσε να επικροτήσει ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος χαρακτήρισε την πρωτοβουλία «πολύ θετική», κάνοντας λόγο για «καλό οιωνό» για την κρίσιμη εβδομάδα που αρχίζει.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι:

«Είναι πολύ θετική η πρωτοβουλία των τριών υπουργών να απευθυνθούν στην κοινή γνώμη με μια ανάλυση του τρόπου με τον οποίο έχει διαμορφωθεί η σημερινή ελληνική κοινωνία, με κύρια ευθύνη του πολιτικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένου βεβαίως και του ίδιου του ΠΑΣΟΚ. Πίσω από κάθε μεγάλη πολιτική πρωτοβουλία και κυρίως πίσω από τη δύσκολη διαχείριση μιας τεράστιας κρίσης που θέτει σε κίνδυνο τη χώρα, πρέπει πάντα να βρίσκεται: πρώτον, ένα θεωρητικό σχήμα και δεύτερον, μια ισχυρή πολιτική βούληση σχηματισμένη από ανθρώπους έτοιμους να αγωνιστούν στην πρώτη γραμμή. Υπό την έννοια αυτή, το κείμενο των τριών συναδέλφων μου, με τους οποίους ανήκουμε στην ίδια γενιά, έχουμε κοινές προσλαμβάνουσες παραστάσεις και δίνουμε έναν κοινό συλλογικό αγώνα είναι ένας πολύ καλός οιωνός για την κρίσιμη εβδομάδα που αρχίζει, κατά τη διάρκεια της οποίας κρίνονται πολλά, ίσως όλα».
newsbomb