20.10.11

Aμυντικό σύμφωνο Κύπρου-Ισραήλ λόγω ελληνικής αδυναμίας...


Image
Απούσης της Ελλάδας ή για να ακριβολογούμε, δεδομένης της αδυναμίας της Ελλάδα να παράσχει εγγυήσεις ασφαλείας στην Κύπρο στην πρόσφατη κρίση (είναι εντυπωσικό ότι ούτε ψαρόβαρκα έστειλε η Αθήνα ανατολικά του Καστελόριζου διαρκούσης της κρίσης) η Λευκωσία στρέφεται για την προστασία της πλέον απόλυτα στο Ισραήλ. 
Όπς αναφέρουν απόλυτα σφαλείς πηγές από την Λευκωσία στο defencenet.gr, αυτή την στιγμή έχει ξεκινήσει η κατάρτιση αμυντικού συμφώνου μεταξύ των δύο χωρών, το οποίο θα προβλέπει την ματαστάθμευση στην αεροπορική βάση της Πάφου "Ανδρέας Παπανδρέου" (το οποίο κατασκευάστηκε για να υποστηρίξει τα ... ελληνικά μαχητικά που έχουν χρόνια ολόκληρα να εμφανιστούν στον ουρανό της Κύπρου) ισραηλινών μαχητικών αεροσκαφών και ανακατασκευή της ναυτικής βάσης στο Μαρί με ισραηλινή βοήθεια και εν συνεχεία ελλιμενισμό των σκαφών του ισραηλινού Ναυτικού, εκεί.  

Ήδη συμφωνήθηκαν αεροπορικές ασκήσεις στον εναέριο χώρο της Κύπρου (έχει ήδη εκδοθεί και ΝΟΤΑΜ προς τους αεροναυτιλομένους) που περιλαμβάνουν ασκήσεις ανεφοδιασμού στον αέρα, αναχαιτίσεις αεροσκαφών, αλλά και ασκήσεις αποπροσγειώσεων («touch and go») στη στρατιωτική βάση της Πάφου. Σε δεύτερη φάση μπορεί να μεταταθμεύουν στην Πάφο ολόκληρης Μοίρες ισραηλινών μαχητικών.
Μάλιστα τα σέλτερ της Πάφου μπορούν να φιλοξενούν ακόμα και F-15, αφού την εποχή που κατασκευαζόταν η βάση είχε ληφθεί πρόνοια και για τον συγκεκριμένο τύπου, αφού ήταν ο βασικός υποψήφιος για την αγορά του Νέου Ελληνικού Μαχητικού στην προμήθεια του 1999. 
Όλα αυτά γιατί στην Λευκωσία, όλες οι εθνικά σκεπτόμενες πλευρές, κάπου έχουν πάρει απόφαση ότι ειδικά η νυν ελληνική κυβέρνηση αδυνατεί νσ στηρίξει αμυντικά το νησί.
Το ελληνικό Ναυτικό θα χρειαστεί αρκετά χρόνια για να μπορέσει να αποκτήσει πραγματικές και όχι θεωρητικές δυνατότητες επιχειρήσεων στην Α.Μεσόγειο και η Π.Α. είναι το "έσχατο όπλο" το οποίο δεν είναι κατάλληλο για προβολή ισχύος από την Ελλάδα προς την ανατολική Μεσόγειο. Δυστυχώς ο συνεχιζόμενος αυτοαφοπλισμός της χώρας΄κάνει ήδη αισθητές τις παρενέργειές του... 


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr