15.10.11

Προς διαγραφή η Κατσέλη!

Στη διαγραφή της Λούκας Κατσέλη προσανατολίζεται σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το Μέγαρο Μαξίμου, εφόσον η πρώην υπουργός Οικονομίας και Εργασίας κάνει πράξη την πρόθεσή της να καταψηφίσει τη διάταξη του πολυνομοσχεδίου που προβλέπει το πάγωμα της επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων. Το περιβόητο άρθρο 37.

Οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού εκτιμούν ότι έστω και οριακά, το πολυνομοσχέδιο θα περάσει από τη Βουλή, και έτσι θα αποτραπούν δραματικές εξελίξεις για τη χώρα, από τη στιγμή που η εκταμίευση της 6ης δόσης έχει συνδεθεί ευθέως με τα συγκεκριμένα μέτρα.


Κατανοούν ωστόσο ότι, στην περίπτωση που υπάρξουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που δεν το ψηφίσουν, η μοναδική επιλογή που έχει μπροστά του ο Γιώργος Παπανδρέου είναι η διαγραφή τους. Σε διαφορετική περίπτωση, επισημαίνει το Μέγαρο Μαξίμου, θα σταλεί το πλέον επικίνδυνο για το μέλλον της Κυβέρνησης μήνυμα, αυτό μιας άβουλης ηγεσίας, που δεν τολμά τις ρήξεις, στις πιο κρίσιμες στιγμές.

Πρώτη στον κατάλογο των προς διαγραφή βουλευτών του ΠΑΣΟΚ είναι η Λούκα Κατσέλη, η οποία έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι δεν προτίθεται να ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο, εφόσον ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν προχωρήσει στην τροποποίηση του άρθρου 37.

Εκτός από τη Λούκα Κατσέλη βέβαια, υπάρχουν και άλλα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ που δηλώνουν έτοιμα για ανταρσία, στο Μέγαρο Μαξίμου ωστόσο φαίνεται να προβληματίζονται περισσότερο για την περίπτωση Κατσέλη.

Καθώς, η πρώην υπουργός είχε εξαρχής διαφορετική προσέγγιση για την πολιτική του Μνημονίου, δεν δίσταζε να τη διατυπώνει δημοσίως, και τελικά υποχρεώθηκε σε έξοδο από το κυβερνητικό σχήμα.
.statesmen.gr