18.10.11

Θα χρησιμοποιήσουν ...ελικόπτερα για την άφιξή τους στη Βουλή οι βουλευτές;

Σε περικύκλωση και αποκλεισμό της Βουλής καλεί η Παπαρήγα


Σε περικύκλωση και αποκλεισμό της Βουλής καλεί τους πολίτες η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατά την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ότι "στη Βουλή ψηφίζεται το πιο βάρβαρο πολυνομοσχέδιο αν δεν αλλάξουν οι συνθήκες δεν θα είναι το τελευταίο. Είναι το πιο βάρβαρο πολυνομοσχέδιο θα έλεγα ακόμα και σε σύγκριση με τον 20ο αιώνα και με τα τελευταία χρόνια".


"Το ΚΚΕ θεωρεί ότι εάν ο ελληνικός λαός σύσσωμος αντιταχθεί σε αυτό το νομοσχέδιο, εάν κάθε τόπος δουλειάς, κάθε γειτονιά, κάθε κλάδος, κάθε γραφείο, κάθε δρόμος και παράδρομος γίνει χώρος με 100% απεργούς, αν γίνει χώρος συστηματικής εστίας δράσης – και όλα αυτά βεβαίως ενώνονται σε ένα ενιαίο ποτάμι – εάν εκατομμύρια άνθρωποι περικυκλώσουν τη βουλή και όλους τους σημαντικούς χώρους στην Ελλάδα, είναι δυνατό και εφικτό αυτό το πολυνομοσχέδιο να απορριφθεί. Αυτός είναι και ο στόχος. Να απορριφθεί το πολυνομοσχέδιο", επισήμανε.

Αναφορικά με την περικύκλωση και τον αποκλεισμό της Βουλής, η γ.γ. του ΚΚΕ ανέφερε: "Η περικύκλωση και ο αποκλεισμός της βουλής που έχει αποφασιστεί από συνδικάτα και άλλες οργανώσεις και τον οποίο στηρίζουμε και θα στηρίξουμε, δεν έχει καμία σχέση με την παρεμπόδιση των βουλευτών να μπουν στη βουλή. Έχει ένα και μοναδικό σκοπό: Όσο γίνεται περισσότεροι βουλευτές να καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο. Αυτό μας ενδιαφέρει. Γιατί αν ψηφιστεί αυτό θα έρθουν εύκολα και άλλα. Γιατί θα υπάρχει λαϊκή απογοήτευση, την οποία εμείς δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να την ενισχύσουμε. Αυτός είναι ο ρόλος του αποκλεισμού της βουλής. Να προκύψει ένα πλειοψηφικό -όσο γίνεται περισσότερο- «ΟΧΙ». Και τότε η πτώση της κυβέρνησης θα έρθει κάτω από τη λαϊκή πίεση".

Η Αλέκα Παπαρήγα επισήμανε ότι ζούμε μια περίοδο που κυριολεκτικά ισχύει «μαύρο ή άσπρο» και δεν υπάρχουν ενδιάμεσες λύσεις. "Ή θα ανατραπεί η εξουσία των μονοπωλίων, ή θα αναπροσαρμοστεί, θα ανασυνταχθεί και θα καταφέρει για αρκετά χρόνια να ελέγξει το κίνημα", τόνισε.

"Μια ανατρεπτική αλλαγή στην Ελλάδα θα έχει πολύ πιο γρήγορα, απ’ όσο φαντάζεται κανείς, πανευρωπαϊκή διάσταση και θα είναι η καλύτερη και μεγαλύτερη συμβολή σε ένα πανευρωπαϊκό εργατικό – λαϊκό κίνημα που χτυπά απ’ όλες τις μεριές τα συμφέροντα που υπηρετεί η ΕΕ και την ίδια την ΕΕ. Αν δεν υπάρξουν αλλαγές σε μία ή περισσότερες χώρες να μην περιμένει κανείς ότι με διαβουλεύσεις στην ΕΕ, με αγωνιστικές τάχα διαπραγματεύσεις, μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα. Τα κράτη, οι κυβερνήσεις οι τρόικες, δεν κινούνται με δική τους πρωτοβουλία, πίσω τους υπάρχει το ίδιο το σύστημα της εξουσίας των μονοπωλίων, το οποίο μπορεί από καιρού εις καιρόν να αλλάζει το προσωπικό, αλλά τελικά καταφέρνει να παραπλανά τις λαϊκές μάζες", πρόσθεσε.

Τέλος χαρακτήρισε alter ego της τρόικας την Άννα Διαμαντοπούλου, τον Γιάννη Ραγκούση και τον Ανδρέα Λοβέρδο. "Έτσι είναι. Τρόικα είναι και αυτοί, δεν είναι τυχαίο. Μπορεί να υπάρχουν και άλλοι και να είναι 5,6,7", σχολίασε για την παρέμβαση των τριών υπουργών.
enet