27.10.11

Κατ' εντολήν της Ευρώπης, η Ελλάδα κλείνει τα σύνορά της στους νεαρούς, "εργένηδες" Αλβανούς

Το Ελληνικό κράτος φαίνεται να έβαλε μυαλό μετά την άνοδο της εγκληματικότητας των νεαρών εγχώριων Αλβανών. Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα Shqip, ένας ικανοποιητικός αριθμός νέων Αλβανών δεν επετράπη  να εισέλθει στην Ελλάδα, τις τελευταίες δύο εβδομάδες, από τον συνοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής, παρόλο που διέθετε βιομετρικό διαβατήριο.



Σύμφωνα με μαρτυρίες, κυρίως η είσοδος δεν επετράπη σε "εργένηδες" νέους οι οποίοι δεν συνοδεύονταν από συγγενικά πρόσωπα (για ποιόν λόγω μπορεί να θέλει να έρθει κάποιος χωρίς οικογένεια, σε μία χώρα χωρίς θέσεις εργασίας; δεν εννοούμε φυσικά όσους μένουν και εργάζονται εδώ και χρόνια μόνιμα). Από την άλλη η έξαρση του φαινομένου των αιτήσεων ασύλου από Αλβανούς πολίτες, μετά την απελευθέρωση της βίζας, κυρίως σε χώρες τις κεντρικής και βόρειας Ευρώπης (μιας και στην Ελλάδα αίτημα ασύλου από Αλβανό δεν νοείται), έθεσε σε συναγερμό τις χώρες μέλη, οι οποίες φαίνεται να πίεσαν την Ελλάδα ως χώρα εισόδου των Αλβανών, να περιορίσει άμεσα αυτό το ρεύμα. Μάλιστα το μεγαλύτερο μέρος των νέων που τους απαγορεύτηκε η είσοδος προέκυψε πως είναι ανεπιθύμητα πρόσωπα σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ενώ η εφημερίδα αναγνωρίζει όλα όσα αναφέραμε, εμμένει στο "αδικαιολόγητο" της απαγόρευσης, με στόχο την ενοχοποίηση και πάλι της Ελλάδας.
http://borioipirotika.blogspot.com/2011/10/blog-post_1726.html