26.10.11

Π.Μπεγλίτης: "Δεν κινδυνεύει η Λήμνος από το ARMA III"!

Image
Μια πολύ καλή διαφήμιση στο στρατιωτικό ηλεκτρονικό παιχνίδι «Arma 3», το οποίο εμφανίζει το ελληνικό νησί να έχει καταληφθεί από ιρανικά στρατεύματα και πρόκειται να βγει στην αγορά μέσα στο 2012 κάνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στην Βουλή του βουλευτή της Ν.Δ. Σπύρου Γαληνού, o οποίος θεώρησε σκόπιμο να κάνει ερώτηση στην Βουλή για ένα videogame...
Υποτίθεται ότι το ηλεκτρονικό παιχνίδι έχει δημιουργήσει έντονη ενόχληση στους κατοίκους και φορείς του νησιού διότι όπως καταγγέλλουν, στο videogame εμφανίζονται αεροφωτογραφίες του νησιού και πραγματικές εικόνες από υποδομές και κτίρια.


Προς απάντηση της ερώτησης του βουλευτή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης απέστειλε έγγραφό του στη Βουλή στο οποίο αναφέρει ότι το «ARMA 3» είναι ένα εμπορικό στρατιωτικό ηλεκτρονικό παιχνίδι το οποίο αναμένεται να διατεθεί στο κοινό εντός του 2012.

Στην επίσημη ιστοσελίδα παρουσίασης της πλοκής του εν λόγω ηλεκτρονικού παιχνιδιού γίνεται αναφορά στη νήσο Λήμνο, ως μία από τις «τέως σημαντικότερες ελληνικές αεροπορικές βάσεις» η οποία καταλήφθηκε από ιρανικά στρατεύματα το 2025, μετά από σκληρές μάχες με το ΝΑΤΟ.

Όπως εξάλλου ενημερώνει ο υπουργός, στην ιστοσελίδα της εταιρείας που δημιούργησε το παιχνίδι, «γίνεται επίσης αναφορά στα γεωγραφικά δεδομένα της νήσου Λήμνου, ενώ στη διαδικτυακή διαφημιστική προώθηση του εν λόγω παιγνίου παρουσιάζονται με πολύ καλή ευκρίνεια εικόνες υποδομών και περιοχών του νησιού χωρίς όμως να εμφανίζονται στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Επιπλέον, δεν διαφαίνεται ότι η εν λόγω απεικόνιση συνοδεύεται από αντίστοιχη ακρίβεια συντεταγμένων και ως εκ τούτου δεν μπορεί να θεωρηθεί ως ένα αξιόπιστο εκπαιδευτικό ή επιχειρησιακό μέσο σε στρατιωτικό επίπεδο».

Εξάλλου όπως σπεύδει να επισημάνει ο κ. Μπεγλίτης, «με τη χρήση της υφιστάμενης ψηφιακής τεχνολογίας και των δυνατοτήτων τηλεπισκοπικής (δορυφορικής ή μη) παρατήρησης γης είναι δυνατόν να παραχθούν πολύ καλύτερα εικονικά περιβάλλοντα από αυτό του εν λόγω παιγνίου, τα οποία εκτός από την καλή ευκρίνεια εικόνας δύναται να διαθέτουν και ακρίβεια συντεταγμένων, προσδίδοντας κατά αυτόν τον τρόπο ένα πραγματικά χρήσιμο εκπαιδευτικό και επιχειρησιακό εργαλείο σε στρατιωτικό επίπεδο».

Μήπως θα έπρεπε να ασχοληθεί με κάτι πιο παραγωγικό ο βουλευτής της Ν.Δ.; Μια ιδέα ρίχνουμε...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr