27.2.11

ΑΘΗΝΑ: ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΙΛΙΣΙΩΝ ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS




Το Μάϊο του 2010, η απελθούσα δημοτική αρχή του δημάρχου Γ.Καζάκου, με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο και προϊστάμενο τεχνικών υπηρεσιών Γ.Μαρκάτο, ξεκίνησε χωρίς άδεια από τη δασική υπηρεσία έργα στο τμήμα του δάσους Ιλισίων, που περιβάλλεται από τις οδούς Ούλωφ Πάλμε, Γαζίας και Αλκαίου.
Σκοπός της «ανάπλασης» ήταν η δημιουργία αναψυκτηρίου, τσιμεντένιων δρόμων (πλάτους 3μ), σιντριβανιών και άλλων κατασκευών, με ταυτόχρονη αντικατάσταση των μεγάλων πεύκων από θάμνους και γρασίδι, άρα ερημοποίηση του δάσους
. Χάρη στην άμεση αντίδραση των κατοίκων, οι οποίοι κάλεσαν σε συνελεύσεις γειτονιάς, με μαζική συμμετοχή, ήδη από τις πρώτες μέρες εκσκαφής, τον Ιούνιο 2010, ειδοποιήθηκε η δασική υπηρεσία και ανακλήθηκαν οι παράνομες εργασίες.
 Η δημοτική αρχή υποχρεώθηκε να καταθέσει στο δασαρχείο ένα νέο σχέδιο διαμόρφωσης του χώρου, φιλικό προς το περιβάλλον και σύμφωνο με τον δασικό χαρακτήρα της περιοχής που ήταν και το κύριο αίτημα των κατοίκων. Έκτοτε το δασάκι έχει εγκαταλειφθεί ως εργοτάξιο
Ο δήμος προβάλλει ως εμπόδιο το ασαφές διαχειριστικό καθεστώς (μεταξύ Δήμων Ζωγράφου και Αθηναίων, Υπουργείου Γεωργίας, δασικής υπηρεσίας).

Οι κάτοικοι λέμε ΟΧΙ στην εγκατάλειψη και καταστροφή, ΝΑΙ στο δάσος, ΟΧΙ στον εμπαιγμό μας από τη δημοτική αρχή.


Οι Κάτοικοι