5.2.11

Eκτόνωση στην μεθόριο Καμπότζης-Ταϊλάνδης μετά τον θάνατο τριών Ταϊλανδών στρατιωτών


ImageΗ Ταϊλάνδη και η Καμπότζη συμφώνησαν σήμερα την κατάπαυση του πυρός μετά τις συγκρούσεις στα σύνορά τους που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον τρεις στρατιώτες της Ταϊλάνδης από πυρά Καμποτζιανών, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ταϊλανδικού στρατού.Ανώτατοι αξιωματούχοι των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών συναντήθηκαν σήμερα και συμφώνησαν σε κατάπαυση του πυρός, όπως διευκρινίστηκε από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΓΕΕΘΑ της Ταϋλάνδης...

Την συμφωνία επιβεβαίωσε και στρατηγός του στρατού της Καμπότζης, υπογραμμίζοντας όμως πως η κατάσταση «παραμένει τεταμένη». Την εκρηκτική κατάσταση στα σύνορα με την Ταϊλάνδη επεσήμανε το υπουργείο Εξωτερικών της Καμπότζης με επιστολή του στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΈ.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Καμπότζης κατηγορεί την Μπανγκόκ για την κατάσταση που επικρατεί αναφέροντας ότι οι Καμποτζιανοί στρατιώτες δεν είχαν άλλη επιλογή από το να απαντήσουν βρισκόμενοι σε νόμιμη άμυνα.
Οι συγκρούσεις ξέσπασαν χθες κοντά σε διαφιλονικούμενο αρχαίο ναό, ανάμεσα στις στρατιωτικές δυνάμεις των δύο χωρών και διήρκεσαν περίπου δύο ώρες, ενώ οι ανταλλαγές πυρών συνεχίστηκαν και σήμερα τα ξημερώματα.
 defencenet.gr