6.2.11

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ






 
Μεγάλη επιτυχία του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης!

Μετά από έντονη δραστηριοποίηση της ανωτέρω Υπηρεσίας,συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, τις πρώτες πρωινές ώρες της 05-02-2011, τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 37, 36 (άνδρες) και 32 (γυναίκα) ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για Ληστεία.
 
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, πρωινές ώρες της 04-02-2011, στην περιοχή των Αμπελοκήπων, η 32χρονη εντόπισε 76χρονο ημεδαπό να πραγματοποιεί ανάληψη χρημάτων από τραπεζικό υποκατάστημα.
 Στη συνέχεια, αφού τον ακολούθησε μέχρι την είσοδο της πολυκατοικίας του στην ίδια περιοχή, οι δύο προαναφερόμενοι συνεργοί της, με χρήση σωματικής βίας, του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των18.000 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή. 

_________________________________________________________________

Συλλήψεις για παράβαση του  Τελωνειακού Κώδικα 

Σύλληψη για λαθραία τσιγάρα στο ΒόλοΣυνελήφθησαν πρωινές ώρες της 4-2-2011, στην περιοχή της Ανάληψης, δύο ομογενείς γυναίκες ηλικίας 47 και 68 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα. 
Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε ΙΧΕ αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.900 πακέτα τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης Ελληνικού Δημοσίου. Στην κατοχή των δύο γυναικώνβρέθηκαν συνολικά 2.681 ευρώ, προερχόμενα από την πώληση των αδασμολόγητων τσιγάρων. 

_________________________________________________________________________

Συλλήψεις για σωματεμπορία 

View ImageΣυνελήφθησαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (6-2-2011), στην Ε. Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκηςδύο αλλοδαποί ηλικίας 21 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για “Σωματεμπορία κατά συναυτουργία”. 

Συγκεκριμένα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και κατόπιν επισταμένης αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 22χρονοςαπό τις αρχές του 2009 έως των Μάρτιο του 2010εκμεταλλευόμενος την δυσχερή οικονομική κατάσταση 21χρονης ομοεθνούς του και αφού την έπεισε να έρθει στη χώρα προκειμένου να απασχοληθεί σε... αγροτικές εργασίες, την προήγαγε στην πορνείααποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος.
Ειδικότερα, την εξέδιδε σε διάφορους οίκους ανοχής στις περιοχές της Πάτρας και της Αθήνας, εισπράττοντας ο ίδιος κατά το ήμισυ τα χρηματικά ποσά που προέρχονταν από την έκδοσή της. 
Σε προκαθορισμένο ραντεβού που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του 22χρονου και αστυνομικών –  “πελατών” σχετικά με την “αγοραπωλησία” της 21χρονης, συνελήφθησαν τόσο ο 22χρονος όσο και ο 21χρονος συνοδός του, στην κατοχή των οποίων βρέθηκε και κατασχέθηκε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ.