24.2.11

Οι βολεμένοι μου κουνάνε το δάχτυλο


Συντάκτης: Γιάννης Ξυνόπουλος

View Image
 Έχω κουραστεί όλοι οι «βολεμένοι» του συστήματος» να μου κουνάνε το δάχτυλο. Όλοι αυτοί που πάνω στην δική μου πλάτη έγιναν μάγκες, που κουνάνε το δάχτυλο για να κάτσω καλά. Από ιδεολογικής πλευράς, από ηθικής ... και ό,τι άλλο.
Ντου από παντού, από την τηλεόραση, όπου οι φελλοί επιπλέουν, από το ραδιόφωνο όπου νικάει αυτός που κάνει τα καλύτερα τραπεζώματα, από τις εφημερίδες, όπου νικούν μόνο οι ζηλιάρηδες διαπλεκόμενοι .... και αυτοί που κάνουν την καλύτερη «σπάτουλα» στο γλείψιμο..
Τελικά, εάν έχεις αξιοπρέπεια και θες να έχεις δική σου γνώμη, την «βγάζεις» δύσκολα. Αλλιώς πως είναι δυνατόν κ. Εισαγγελέα, άτομα με ίδια χρόνια υπηρεσία, σχεδόν στα ίδια μέσα ενημέρωσης να σκάνε μύτη με Cayenne;
Ο κάθε ένας μπορεί να χωρέσει τον εγωισμό του σε όσο μικρό μπουκάλι θέλει, αφού εκβιάζεται ή χρηματοδοτείται. Μπορεί να στραπατσάρει τον θυμό του και να τον καταπιεί, αφού έχει ποντάρει όλη του την ψυχική δύναμη σε λάθος κατεύθυνση.
Αν όμως είσαι καθαρός, γιατί να ανεχθείς .... Αν είσαι εργατικός, γιατί να μην την πεις στον τεμπέλη....

Εάν δουλεύεις 12 ώρες το 24ωρο και δεν τα φέρνεις βόλτα, πως ανέχεσαι στον εργασιακό σου χώρο να στη λεει ένας, που αμείβεται το τριπλάσιο και δουλεύει το 1/3 από εσένα.
Είπαμε, η κρίση μας άλλαξε, όχι όλους, αλλά μας άλλαξε. Οι μόνοι, οι οποίοι δεν άλλαξαν, είναι εκείνοι που τόσο καιρό τα «βάζανε» τσέπη» με την λιγότερη προσπάθεια.
Οι διαπλεκόμενοι φοβούνται μην τους «μαρτυρήσουν» τα «κατορθώματά» τους. Οι υπόλοιποι προχωράμε με το κεφάλι ψηλά και το «σταυρό» στο χέρι.
Ιδίως τώρα, δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας.. Τώρα που όλοι φοβούνται, εμείς βάζουμε στόχο την κορυφή.
Όλο αυτό το mini ξέσπασμα, γιατί σήμερα μου επιβάλανε να απεργήσω.. Δεν υπάρχει νόμος που να προασπίζει το δικαίωμα της εργασίας;
Και για ποιον να απεργήσω; Για μένα ή για τα άλλα παιδιά, που γίνονται ετεροχρονισμένα «αορίστου».. ή τους υπόλοιπους, που «παντελονιάζουν» τάλιρα χιλιάρικα το μήνα.. και δεν τους βλέπει ούτε η μάνα τους;
( Μας το έστειλε ο

George Vlachopoulos

 )