8.12.10

Ιστορίες για γέλια και για κλάματα: Ιρανοί μαθαίνουν από το Google για κτίριο με το Άστρο του Δαβίδ


ImageΎστερα από 30 χρόνια περίπου οι ιρανοί ανακάλυψαν πως ένα από τα μεγαλύτερα κτίριά τους στην Τεχεράνη φέρει στην οροφή του το εθνικό σύμβολο του Ισραήλ το επονομαζόμενο «Άστρο του Δαβίδ».


Η οργή των ιρανών επισήμων σε μια υπόθεση που μπορεί να αγγίζει και τα όρια της κωμωδίας έγινε ακόμη πιο έντονη καθώς η ανακάλυψη δεν έγινε από τους ίδιους, αλλά από ένα χρήστη της γνωστής εφαρμογής του Google Earth και την οποία δημοσιοποίησε αμέσως.
Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Jerusalem Post» η οποία ανέφερε πως το κτίριο είχε κατασκευαστεί από ισραηλινούς πριν από την ισλαμική επανάσταση στο Ιράν το 1979 και στεγάζει εδώ και 30 χρόνια τα κεντρικά γραφεία της αεροπορικής εταιρείας του Ιράν!...

Είναι άγνωστο εάν το σύμβολο του Ισραήλ τοποθετήθηκε εκεί «καλλιτεχνική αδεία» του ισραηλινού αρχιτέκτονα η επρόκειτο για κάποια ιδιότυπη αίσθηση ισραηλινού  χιούμορ το μόνο σίγουρο όμως είναι πως οι ιρανικές αρχές έδωσαν αμέσως εντολή να απομακρυνθεί το συντομότερο δυνατό από εκεί το υβριστικό –προφανώς για αυτούς-  άστρο του Δαβίδ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr