29.12.10

Κρίσιμο το τελευταίο υπουργικό Συμβούλιο

Το τελευταίο υπουργικό Συμβούλιο για το 2010 συνεδριάζει σήμερα με δώδεκα νομοσχέδια στην πολιτική ατζέντα η συζήτηση των οποίων ωστόσο δεν αναμένεται να δημιουργήσει κοινωνικές αναταράξεις προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση των κοινωνικών ομάδων στις μέρες των γιορτών.

Πάντως το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης είναι τα κλειστά επαγγέλματα, η νομοθετική ρύθμιση των οποίων θα προκαλέσει ντόμινο κοινωνικών δυσχερειών προερχόμενες κυρίως από τις τάξεις των δικηγόρων, των συμβολαιογράφων και των φαρμακοποιών......


Ο Γιώργος Παπανδρέου γνωρίζει εξάλλου ότι οι πρώτοι μήνες του νέου έτους δεν θα κυλήσουν αναίμακτα μιας και τα μέτωπα των συγκρούσεων θα παραμείνουν ανοιχτά είτε αφορά στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων είτε στις αναδιαρθρώσεις των ΔΕΚΟ.
Την ίδια ώρα κοινή είναι η πεποίθηση στο Μέγαρο Μαξίμου ότι απαιτείται ειδικός χειρισμός στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ καθώς πολλοί βουλευτές διατυπώνουν ανοικτά επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα μέτρων που καλούνται να ψηφίσουν χωρίς πολλές φορές συζήτηση.

Ο κ. Παπανδρέου αντιλαμβάνεται, ότι Κ.Ο και κόμμα πρέπει να πορευθούν μαζί αλλά το εγχείρημα δεν είναι εύκολο.
Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης έχει αναλάβει τους «πράσινους» συνδικαλιστές με πενιχρά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Το προσεχές διάστημα σχεδιάζεται να συνεδριάσει και η Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ όπου θα δοθεί η δυνατότητα στους βουλευτές να μιλήσουν ώστε η όλη διαδικασία να λειτουργήσει εκτονωτικά.

newsbomb.gr