30.12.10

Ποιοι μιλούν για..."τρομοκράτες"!!!


Υπουργείο Παιδείας: Τα σχολικά βιβλία θα συνεχίσουν να διανέμονται δωρεάν.


Σχετικά με σημερινά πρωτοσέλιδα εφημερίδων περί κατάργησης της δωρεάν διανομής των σχολικών βιβλίων, το υπουργείο Παιδείας απαντά ότι: Τα σχολικά βιβλία διανέμονταν και θα συνεχίσουν να διανέμονται δωρεάν, όπως και η εκδοτική διαδικασία θα συνεχίσει να γίνεται με την ευθύνη του Δημοσίου. 

Ο Οργανισμός Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ) εντάσσεται, πλέον, στο νέο φορέα που θα συσταθεί και θα υποστηρίζει τη σύγχρονη πολιτική για το εκπαιδευτικό υλικό - ψηφιακό και έντυπο.
Ως εκ τούτου, επιεικώς ως ανυπόστατα και με σκοπό τη σύγχυση και την τρομοκράτηση των οικογενειών και της...
 σχολικής κοινότητας μπορούν να χαρακτηριστούν σημερινά πρωτοσέλιδα (ΑΥΓΗ - Ελεύθερος Τύπος), που κάνουν λόγο για κατάργηση της δωρεάν διανομής των σχολικών βιβλίων.

epirusonline.gr

____________________________________________________________________
 
Απάντηση  από την EFENPRESS
___________________________
1- Όταν βγάζετε ανακοινώσεις κ.λ.π. να είσθε σαφείς ( όλοι ).Αν διευκρινίζατε ότι τα βιβλία θα συνεχίσουν να διανέμονται δωρεάν θα υπήρχε πρόβλημα;

2- Λέτε ότι θα συσταθεί νέος φορέας για την έκδοση των βιβλίων.
    Σε τι θα διαφέρει από  τον παλιό;  ( Σαν τον...Μανωλιό ; )

3- Χαιρόμαστε που τόσο εσείς όσο και οι υπόλοιποι συνάδελφοί σας φροντίζετε με τόσο ζήλο να μην τρομοκρατούνται οι Έλληνες πολίτες ( ΔΝΤ-ΦΟΡΟΙ- ΕΦΟΡΙΕΣ- ΦΠΑ-ΕΤΑΚ-ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ-ΔΕΗ-ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ-ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ- ΓΟΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ και πολλά άλλα ων ουκ έστι αριθμός....)

4- Ελπίζουμε τουλάχιστον να μη ξαναδούμε τα βιβλία αυτά να σχίζονται στο τέλος της χρονιάς αλλά να  χρεώνονται στους μαθητές  στην αρχή της χρονιάς και να παραδίδονται στο  τέλος στο σχολείο για ανακύκλωση.
   Μιλάμε για χιλιάδες τόνους χαρτιού. ( Υπενθυμίζουμε ότι αγοράζουμε παλιούς τηλεφωνικούς   καταλόγους και παλιόχαρτα από την Αγγλία τα οποία τα  ανακυκλώνουμε - τους δικούς μας τηλεφωνικούς καταλόγους τους πετάμε!!!)

5-  Στην ανακοίνωσή σας  αναφέρετε " με σκοπό τη σύγχυση και την τρομοκράτηση κ.λ.π."
     Δηλαδή όσοι ερμήνευσαν ότι η κατάργηση του ΟΕΔΒ  που εκδίδει τα σχολικά βιβλία, θα είχε σαν φυσικό επακόλουθο την αγορά των βιβλίων από τους μαθητές, ενήργησαν από δόλο κ.λ.π.!
     Εντυπωσιακό!!!
      Να σας εμπιστευθούμε και κάτι; Ούτε τώρα πιστεύουμε ότι τα βιβλία θα δοθούν δωρεάν!
      Ίσως εκείνο το " Λεφτά υπάρχουν" μας έκανε ...λίγο δύσπιστους.
       Μακάρι να έχουμε άδικο.

      Με ...κυμαινόμενη  εκτίμηση  

            EFENPRESS/c