21.12.10

Ηλιακές Τέντες Για Στρατιώτες Των Η.Π.Α. (Και Κατασκηνωτές)



Την ώρα που οι στρατιωτικοί των Η.Π.Α. σιωπούν για τα σχέδια να εξοπλίσουν τους στρατιώτες με τα δικά τους έξυπνα τηλέφωνα, τα γκάτζετ είναι ήδη μέρος της καθημερινής ζωής των στρατιωτών στο πεδίο της μάχης.
Φυσικά, περισσότερη τεχνολογία σημαίνει και μεγαλύτερες απαιτήσεις για ενέργεια.
Γι’ αυτό το λόγο ο στρατός των Η.Π.Α., αξιολογεί τεχνολογίες για ευλύγιστες, ελαφριές φωτοβολταϊκές τέντες και σκίαστρα.
“Είναι ιδανικές για τη φόρτιση μπαταριών και για να είσαι σίγουρος ότι οι επικοινωνίες σου, τα γυαλιά νυχτερινής όρασης και οι φορητοί υπολογιστές σου θα έχουν ενέργεια. Δε θέλεις να έχεις μια γεννήτρια πάνω στο βουνό και δε θέλεις να είσαι υποχρεωμένος να κουβαλάς καύσιμο στη γεννήτρια ή να μεταφέρεις ένα βουνό μπαταρίες” είπε η αναπληρωτής γενική .......γραμματέας του Στρατού Katherine Hammack.
Ανάμεσα στα διάφορα αντικείμενα που δοκιμάζονται είναι και η TEMPER Fly, μια τέντα περίπου 16 επί 20 ποδών, ικανή να παράγει 800 βατ ηλεκτρικού ρεύματος.
Μια μικρότερη έκδοση της TEMPER Fly, η QUADrant, παράγει περίπου 200 βατ ενέργειας. Και υπάρχουν και τα Power Shades που μπορούν να παράγουν μέχρι 3 κιλοβάτ εξαγώγιμης ηλεκτρικής ενέργειας.
Καλή μου ακούγεται αυτή η τέντα  για το πανηγύρι του χρόνου!


aπό:
"George Vlachopoulos"
tro-ma-ktiko.blogspot.com