1.12.10

Τα βρετανικά Αρχεία διαψεύδουν άρδην τον πρόεδρο Χριστόφια

Πρόσφατα δημοσιεύθηκε σε 5 συνέχειες στην εφημερίδα της Κύπρου Σημερινή μια εκ βάθους έρευνα για τις πραγματικές δραστηριότητες των Τουρκοκυπρίων κατά την διάρκεια των χρόνων 1955- 1962 στην Κύπρο για διχοτόμηση και ουσιαστική επανάκτηση της Κύπρου από την Τουρκία. Τα έγγραφα που χρησιμοποιήθηκαν είναι από τα Εθνικά Αρχεία της Βρετανίας και ήσαν αστυνομικές εκθέσεις του Σπέσιαλ Μπράντς στην Κύπρο τα χρόνια εκείνα.

Οι Τουρκοκυπριακές δραστηριότητες εναντίον των Ελληνοκυπρίων κατά την διάρκεια του αγώνος της ΕΟΚΑ 1955-59 για Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.....



Τα έγγραφα διαψεύδουν και κονιορτοποιούν τις αναληθείς δηλώσεις του Προέδρου Χριστόφια για τάχατες «κοινούς αγώνες Ε/κ και Τ/κ για ανεξαρτησία».

Καθώς οι Ελληνοκύπριοι πολεμούσαν τους Βρετανούς για ΄Ενωση με την Ελλάδα οι Τουρκοκύπριοι και η Τουρκία εξοπλίζονταν και απαιτούσαν διχοτόμηση ανατινάσσοντας τεμένη τους και δολοφονώντας τους συμπατριώτες των για να δείξουν και να κάνουν πιστευτό στην διεθνή κοινή γνώμη ότι δεν μπορούν πλέον να ζήσουν με τους Ελληνοκύπριους και έτσι να προωθήσουν τον άμεσο στόχο τους, εκείνου της επιστροφής της Κύπρου στην Τουρκία μέσω διχοτόμησης.


Φανούλα Αργυρου, 29.11. 2010 – Λονδίνο.