18.12.10

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εξιχνίαση υπόθεσης εκβίασης 


Συνελήφθησαν επ΄αυτοφώρω από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, δύο ημεδαποί, ηλικίας 60 και 31 ετών (πατέρας-γιος), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατά περίσταση κατηγορίες της «Εκβίασης», της «Απλής συνέργειας σε εκβίαση» και της παράβασης του Νόμου «περί Όπλων». 
Προηγήθηκε  καταγγελία 36χρονου ημεδαπού επιχειρηματία (ιδιοκτήτη εταιρείας χαλύβδινων κατασκευών), με έδρα την περιοχή της Πολίχνης,  σύμφωνα με την οποία ο 60χρονος, μεταχειριζόμενος φραστικές απειλές και εμποδίζοντας την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης, κατά το τελευταίο τρίμηνο, απαιτούσε εκβιαστικά, το χρηματικό ποσό των 59.000 ευρώ, ως χρέος από παλιότερη επαγγελματική συνεργασία. 
Οργανώθηκε  αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας, μεσημεριανές ώρες της 17-12-2010, σε σημείο της Δυτικής Θεσσαλονίκης,προσυμφωνήθηκε ραντεβού μεταξύ καταγγέλλοντα και εκβιαστών. Στον προκαθορισμένο τόπο συνάντησης εμφανίστηκε ο 60χρονος, συνοδευόμενος από τον 31χρονο γιο του και έλαβε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, αξίας 15.000 ευρώ, με αποτέλεσμα τη σύλληψή τους.  
Ακολούθησε  έρευνα στο αυτοκίνητο των εκβιαστών, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε  ένα μαχαίρι. 


Συλλήψεις για διενέργεια παράνομων  παιγνίων   


Συνελήφθησαν, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Παιγνίων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 17 άτομα, ηλικίας από 24 ως 52 ετών, κατηγορούμενα για διενέργεια παράνομων τυχερών παιγνίων. 
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αιφνιδιαστικής αστυνομικής έρευνας, η οποία  πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες της 17-12-2010, σε κατάστημα (που λειτουργούσε χωρίς  την απαιτούμενη άδεια) στην περιοχή της Σταυρούπολης, διαπιστώθηκε ότι, ο 52χρονος υπεύθυνος από κοινού με την αναζητούμενη 60χρονη ιδιοκτήτρια, είχαν οργανώσει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, τη διενέργεια τυχερού παίγνιου (παραλλαγή POKER), στο οποίο συμμετείχαν 16 θαμώνες, ποντάροντας μεγάλα χρηματικά ποσά. 
Κατά την  αστυνομική έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 104 τραπουλόχαρτα, 2 τράπουλες, 1.012 μάρκες πονταρίσματος και το χρηματικό ποσό των 1.250, προερχόμενο από την ανωτέρω παράνομη δραστηριότητα. 
Σημειώνεται ότι, σε βάρος δύο εκ των συλληφθέντων θαμώνων εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις, ενώ τρίτος θαμώνας είναι κρατούμενος σε Αγροτικές Φυλακές της χώρας και κατά το χρόνο της σύλληψής του τελούσε σε κανονική άδεια....!