27.12.10

Απορριμματοφόρα για... απόσυρση!!!


Θεσσαλονίκη: Χριστούγεννα με τόνους σκουπιδιών στους δρόμους γιόρτασαν φέτος οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, καθώς οι υπάλληλοι στο τμήμα καθαριότητας του Δήμου αδυνατούν να προχωρήσουν στην αποκομιδή, αφού περίπου το 80% των απορριμματοφόρων οχημάτων έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, λόγω παλαιότητας και έλλειψης ανταλλακτικών.
Όπως αναφέρουν εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης από το στόλο των 68 απορριμματοφόρων που διαθέτει ο Δήμος σήμερα κινούνται μόνο τα 8, ενώ τα υπόλοιπα βρίσκονται παροπλισμένα στα συνεργεία, καθώς παρουσιάζουν μηχανικές βλάβες......

Για τη λύση του προβλήματος εξετάζεται η ενίσχυση με απορριμματοφόρα από άλλους δήμους, προκειμένου να καθαρίσει η συμπρωτεύουσα.
Ο απερχόμενος αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης Κ.Καζαντζίδης δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν και ιδιωτικές εταιρείες για την αποκομιδή των απορριμμάτων.
Ο Στάθης Αβραμίδης, ο οποίος θα αναλάβει τα καθήκοντά του στην αντιδημαρχία καθαριότητας από 1η Ιανουαρίου, χαρακτηρίζει μεγάλο στοίχημα την ανακύκλωση. «Το µεγάλο στοίχηµα είναι η ανακύκλωση, που αυτή τη στιγµή είναι σχεδόν ανύπαρκτη, έτσι ώστε να προχωρήσει τόσο σε επίπεδο ενηµέρωσης των συµπολιτών µας όσο και σε επίπεδο υλικοτεχνικής υποδοµής. Και βέβαια η βελτίωση του επιπέδου της καθαριότητας της Θεσσαλονίκης», λέει στα «Νέα».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, news.in.gr   -   philenews.com