16.12.10

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ




 ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ 
 Απογευματινές ώρες της 13-12-2010, στα Άνω Λιόσια από Αστυνομικούς του Τ.Α. Άνω Λιοσίων, συνελήφθη 51χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για «Αποδοχή προϊόντων εγκλήματος».
Σε έρευνα που διενεργήθηκε σε μάντρα παλαιών σιδήρων, στη οποία εργαζόταν ως υπεύθυνος ο συλληφθείς, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τεμάχια από επτά (7) συνολικά φορτηγά, που είχαν κλαπεί από διάφορες περιοχές της Αττικής, κατά τη διάρκεια του τελευταίου διμήνου.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.


__________________________________________________________________________________________________

                                                     ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ
View ImageΠρωινές ώρες της 13-12-2010 στον Ασπρόπυργο-Αττικής από Αστυνομικούς του Τ.Α. Ασπροπύργου, συνελήφθησαν τρείς (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Νιγηρίας, ηλικίας 41, 35 και 20 ετών, ένας(1) 42χρονος αλλοδαπός υπήκοος Γκάνας και ένας (1) 28χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενοι για «Εγκληματική οργάνωση»,«Αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος» και «Διακεκριμένες κλοπές».
Από την έρευνα-προανάκριση που διενεργήθηκε προέκυψε ότι οι συλληφθέντες είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και αγόραζαν κλεμμένα οχήματα με σκοπό είτε τη πώλησή τους σε μάντρες παλαιών μετάλλων, είτε την διοχέτευση τμημάτων αυτών (ανταλλακτικών) σε χώρες της Αφρικής.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε σε έκταση που είχαν μισθώσει, στη περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έντεκα (11) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα τα οποία είχαν κλαπεί, από διάφορες περιοχές της Αττικής, κατά την διάρκεια του τελευταίου μήνα!

____________________________________________________________
                                                     ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
View ImageΑπογευματινές ώρες της 13-12-2010 στη Νέα Σμύρνη, από Αστυνομικούς της Δ.Α.Α/ Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι./ Τμήμα 2ο ,συνελήφθη 43χρονος άνδρας Κυπριακής καταγωγής, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις δικαστικές αρχές Κύπρου, καθώς και δύο (2) αποφάσεις του Πρωτοδικείου Αθηνών για κλοπές.
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· Κοσμήματα και τιμαλφή μεγάλης αξίας.
· Ένα (1) σακουλάκι με πολύτιμους λίθους.
· Το χρηματικό ποσό των -10.530- ευρώ.
· Ένα (1) πολυτελές Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Από την έρευνα-προανάκριση που διενεργήθηκε και μετά από αναζητήσεις, μεσημβρινές ώρες της 14-12-2010, συνελήφθη ένας (1) Κύπριος συνεργός του, ηλικίας 35 ετών, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο (2), με τους οποίους είχε συστήσει εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε κλοπές-διαρρήξεις σε καταστήματα, τράπεζες και με ιδιαίτερη ειδίκευση στα κοσμηματοπωλεία.
Οι συλληφθέντες πρωινές ώρες της 13-12-2010 είχαν αποπειραθεί να εισέλθουν με την μέθοδο ριφιφί, σε χρυσοχοείο στη περιοχή των Αχαρνών.
Στην κατοχή του 35χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· Το χρηματικό ποσό των -3.000- ευρώ.
· Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, τα οποία χρησιμοποιούνται για την διάπραξη διαρρήξεων με την μέθοδο του ριφιφί.
· Μικροποσότητα κάνναβης.

________________________________________________________________

ΘΗΒΑ

Εξιχνίαση υπόθεσης απόπειρας ανθρωποκτονίας, σε βάρος ημεδαπού με δράστη 19χρονο υπήκοο Βουλγαρίας.
Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ημεδαπού ηλικίας 19 ετών, που έλαβε χώρα μεσημβρινές ώρες της 16-11-2010, στην περιοχή του Σ.Σ Δαύλειας Βοιωτίας.
Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες της 16-11-2010, έξι (6) αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας, επιβαίνοντες σε δύο οχήματα, που έφεραν βουλγαρικές πινακίδες, μετέβησαν στην Τιθορέα Φθιώτιδας και από κοινού προέβησαν στην αφαίρεση γεωργικών εργαλείων από αποθήκη, ιδιοκτησίας του 19χρονου παθόντα και του πατέρα του, ηλικίας 54ετών.
Οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από τους παθόντες και τράπηκαν σε φυγή, με το ένα εκ των δύο (2) οχημάτων που χρησιμοποιούσαν, εγκαταλείποντας το δεύτερο στο σημείο. Οι παθόντες με το ΙΧΕ αυτοκίνητό τους, τους καταδίωξαν μέχρι την περιοχή του Σ.Σ Δαύλειας, όπου σε αγροτική οδό το όχημα των δραστών, εγκλωβίστηκε από αντιθέτως κινούμενο γεωργικό ελκυστήρα και ακινητοποιήθηκε.
Στην προσπάθεια του 19χρονου ημεδαπού, να ακινητοποιήσει τους δράστες, ο οδηγός του οχήματος στο οποίο επέβαιναν, κινήθηκε προς το μέρος του, χτυπώντας τον με το αυτοκίνητο και τραυματίζοντας τον σοβαρά.
Από την έρευνα που διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, προέκυψε ότι δράστης της ανωτέρω πράξης, είναι ένας (1) αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας, ηλικίας 29ετών, κάτοικος Ορχομενού Βοιωτίας, ο οποίος μαζί με τους πέντε (5) ακόμη ομοεθνείς του, εκ των οποίων δύο (2) γυναίκες, ηλικίας 31 και 30 ετών και τρεις (3) άνδρες ηλικίας 43, 37 και 30 ετών αντίστοιχα, είχαν προβεί νωρίτερα στην αφαίρεση των γεωργικών εργαλείων.
Δράστες δεν συνελλήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ενώ η σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία υποβλήθηκε στον κ Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.

_____________________________________________________________________________
                                                      ΛΙΒΑΔΕΙΑ
Συνελήφθη ένας (1) αλλοδαπός, για διατάραξη ασφαλείας των σιδηροδρόμων, κλοπή και ψευδή ανωμοτί κατάθεση.
Συνελήφθη την 13-12-2010 ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, ηλικίας 32ετών, κάτοικος Ελευσίνας Αττικής, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διατάραξη ασφάλειας των σιδηροδρόμων, κλοπή και ψευδή ανωμοτί κατάθεση και αναζητείται ένας (1) ακόμη ομοεθνής του, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων.
Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες της 13-12-2010, στο Χ/Σ 156+500 του σιδηροδρομικού δικτύου, ακινητοποιήθηκε επιβατική αμαξοστοιχία, η οποία εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αθήνα, συνεπεία πρόσκρουσης σε κομμένα καλώδια ηλεκτροκίνησης.
Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενεργούντες περιπολία προς αναζήτηση των δραστών, εντόπισαν πλησίον του σημείου ακινητοποίησης και επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Λιβαδειάς – Λαμίας, ένα (1) ΙΧΕ αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν δύο (2) άτομα, να κινείται ύποπτα. Σε σήμα των αστυνομικών για έλεγχο, ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και εισήλθε σε παρακείμενη αγροτική οδό. Οι δράστες, εκμεταλλευόμενοι την ιδιομορφία του χώρου και το σκοτάδι, εγκατέλειψαν το όχημα και τράπηκαν πεζοί σε φυγή, με αποτέλεσμα να διαφύγουν την σύλληψη.
Εντός του οχήματος, ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν εννέα (9) κομμένα τμήματα εναερίου χάλκινου καλωδίου ηλεκτροκίνησης, συνολικού μήκους τετρακοσίων πενήντα (450) μέτρων, περίπου.
Μεσημβρινές ώρες της 13-12-2010, ο 32χρονος αλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν, ιδιοκτήτης του ανωτέρω οχήματος, μετέβη στο Τμήμα Ασφαλείας Μάνδρας με σκοπό να υποβάλει έγκληση σε βάρος αγνώστων δραστών για κλοπή του αυτοκινήτου του.
Από την έρευνα που διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, προέκυψε ότι ο προαναφερόμενος αλλοδαπός είναι ο δράστης της προαναφερόμενης κοπής – κλοπής των καλωδίων, μαζί με τον άγνωστο συνεργό του, που αναζητείται.
Ο συλληφθείς δράστης, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε ενώπιον του κ Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.
________________________________________________________________________________


                                                      ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Βραδινές ώρες χθες (15-12-2010), Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, συνέλαβαν στον Νομό Καστοριάς, έναν αλλοδαπό άνδρα ηλικίας 39 ετών, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αιγίου, σχετικά με την παράνομη δράση σπείρας Αλλοδαπών, πλησίον των Ελληνοαλβανικών συνόρων, ότι αυτοί διακινούν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών και συγκεκριμένα ηρωίνης, στον Ελλαδικό χώρο, Αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, κατάφεραν, ύστερα από πολυήμερη παρακολούθηση - αναζητήσεις, να εντοπίσουν έναν εκ των δραστών, στο Δ.Δ. Οινόης του Δήμου Μεσοποταμίας Καστοριάς.
Συγκεκριμένα, σε νομότυπη έρευνα, που διενεργήθηκε στην οικία του 39χρονου αλλοδαπού, βρέθηκε και κατασχέθηκε σε μαύρο ταξιδιωτικό σάκο, ποσότητα ηρωίνης συνολικού βάρους 5 κιλών και 222 γραμμαρίων (5.222), η οποία ήταν χωρισμένη 10 αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες.