12.12.10

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

View Image

 ΙΔΙΩΤΙΚΟ .."Ο.Π.Α.Π."  ΣΕ ΚΑΦΕΝΕΙΟ!!!



«Επιχείρηση» παράνομου στοιχήματος αποκαλύφθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Παιγνίων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από διακριτική επιτήρηση του χώρου και αιφνιδιαστική έρευνα, που πραγματοποιήθηκε απογευματινές ώρες της 11-12-2010, σε καφενείο στην περιοχή της Τούμπας.


Στο πλαίσιο της οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθη ο 42χρονος ημεδαπός υπεύθυνος του καταστήματος και ένας 41χρονος αλλοδαπός πελάτης, ενώ αναζητείται  ο 53χρονος ιδιοκτήτης του καφενείου.  
Σε βάρος  των εμπλεκομένων, σχηματίζεται δικογραφία με τις κατά περίσταση κατηγορίες της παράβασης του Νόμου «περί Ρύθμισης θεμάτων ΟΠΑΠ» και άλλων συναφών διατάξεων, του Νόμου «περί Παιγνίων» και Υγειονομικών Διατάξεων. 
Συγκεκριμένα, το ερευνώμενο κατάστημα, υποκαθιστώντας τα νόμιμα πρακτορεία του Ο.Π.Α.Π.,  είχε μετατραπεί σε χώρο διενέργειας παράνομου στοιχήματος, όπου μέσω ηλεκτρονικού λογαριασμού σε ιστοσελίδα εταιρείας στοιχημάτων, δινόταν η δυνατότητα στοιχηματισμού χρηματικών ποσών, σχετικού με την έκβαση ποδοσφαιρικών αγώνων.  
Από την ανάλυση  του συγκεκριμένου ηλεκτρονικού λογαριασμού προέκυψαν:
  • Η καθημερινή κίνηση χρηματικών κεφαλαίων μέσω πιστωτικής κάρτας που ανήκει στον 42χρονο,
  • Ηλεκτρονικές οικονομικές συναλλαγές, συνολικού ύψους 32.193 ευρώ, της περιόδου 29/09-11/12/2010

Για τη διενέργεια του στοιχήματος είχε εγκατασταθεί στο κατάστημα ένας φορητός Η/Υ, εξοπλισμένος με ειδικό λογισμικό και σύνδεση στο διαδίκτυο, ο οποίος κατασχέθηκε. Επίσης κατασχέθηκαν:
  • ένας (1) εκτυπωτής,
  • εννέα (9) δελτία στοιχηματισμού για ποδοσφαιρικούς αγώνες ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων, συνολικής χρηματικής αξίας 287 ευρώ,
  • μια (1) απόδειξη όπου αναγράφονταν το ιστορικό παράνομου στοιχήματος δύο ημερών, συνολικού ποσού 1.107 €,
  • τριάντα δύο (32) σελίδες με το ιστορικό στοιχήματος από 29-09-2010 μέχρι και 11-12-2010, συνολικού ποσού 32.193 €,
  • πέντε (5) σελίδες με κερδισμένα στοιχήματα,
  • ημερολόγιο με το πελατολόγιο και
  • το χρηματικό ποσό των 655 ευρώ, προερχόμενο από την παραπάνω παράνομη δραστηριότητα.

Επιπρόσθετα, με σκοπό τον προσπορισμό επιπλέον κερδών, ο 42χρονος, για λογαριασμό του ιδιοκτήτη, είχε παρανόμως εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία 3 παιγνιομηχανήματα.  
Στην κατοχή του υπευθύνου του καφενείου εντοπίστηκε το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, ενώ στην κατοχή του 41χρονου πελάτη βρέθηκε ένα δελτίο  παράνομου στοιχήματος και ένα κουπόνι με τους συνολικά διαθέσιμους προς στοιχηματισμό αγώνες. 
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 53χρονου ιδιοκτήτη.


_____________________________







Εξιχνίαση ληστειών από ανήλικο δράστη 


Δικογραφία  για ληστείες σχηματίστηκε σε βάρος 15χρονου νεαρού, έπειτα από μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Λευκού Πύργου. 
 
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την προανακριτική διαδικασία, ο 15χρονος, από τον Ιούνιο μέχρι τον Νοέμβριο του 2010, δρώντας στο κέντρο της πόλης και ενεργώντας άλλοτε μόνος του και άλλοτε με συνεργό του που αναζητείται, διέπραξε (7) συνολικά ληστείες σε βάρος ανυποψίαστων πεζών. 
 Ο ανήλικος, είτε με την απειλή μαχαιριού,  είτε με τη χρήση σωματικής βίας, είτε με λεκτικές απειλές,  κατάφερε να αφαιρέσει από τα θύματά του 7 κινητά τηλέφωνα, έναν χρυσό σταυρό και μικρά χρηματικά ποσά. 
Η δικογραφία που σχηματίστηκε, υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. 
____________________________________
 
Αυτόφωρη  σύλληψη διαρρήκτη 


Συνελήφθη στο πλαίσιο της  αυτόφωρης διαδικασίας από περιπολούντες αστυνομικούς, 32χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για «Απόπειρα Κλοπής». 
Ειδικότερα, βραδινές ώρες της 10-12-2010, ο συλληφθείς επιχείρησε να διαρρήξει διαμέρισμα στην περιοχή του Κορδελιού, πλην όμως έγινε αντιληπτός από ένοικο της πολυκατοικίας, με αποτέλεσμα να τραπεί  σε φυγή.  
Αστυνομικοί που ειδοποιήθηκαν για το περιστατικό  και έσπευσαν στο σημείο, εντόπισαν  τον επίδοξο διαρρήκτη στην ταράτσα  του κτιρίου, όπου και τον συνέλαβαν. 
Στην κατοχή του 32χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία.  Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. 

___________________________________

 
Ληστεία


Χθες (11-12-2010) και ώρα 18.40, ένα άτομο εισήλθε  σε S/M στην περιοχή  του Κορδελιού και αφαίρεσε με την απειλή όπλου, το χρηματικό ποσό των 435 ευρώ.
Διεξάγονται αστυνομικές έρευνες για τον  εντοπισμό και τη σύλληψη του  δράστη.