12.11.10

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Δικογραφίες σχηματίσθηκαν σε βάρος 18χρονου ημεδαπού για τρεις περιπτώσεις ληστειών που έλαβαν χώρα στο κέντρο της πόλης κατά τους μήνες Σεπτέμβριο – Οκτώβριο έτους 2010. 
Συγκεκριμένα  όπως προέκυψε από αξιοποίηση στοιχείων - προανάκριση που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, ο 18χρονος δρώντας από κοινού, με συνεργό του ο οποίος αναζητείται, μετερχόμενοι απειλές χρήσης σωματικής βίας – αιχμηρού αντικειμένου, κατά περίπτωση, αφαίρεσαν συνολικά από τέσσερα άτομα, χρηματικό ποσό και ένα χρυσό σταυρό. 
Οι σχετικές σχηματισθείσες δικογραφίες, θα αποσταλλούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.





Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από δικυκλιστές αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ, την 10-11-2010, στο κέντρο της πόλης, 25χρονος ημεδαπός, ο οποίος είχε εισέλθει εντός καταστήματος ενδυμάτων του όποιου προηγουμένως είχε διαρρήξει την κεντρική είσοδο. 
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα – προανάκριση  που διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, ο 25χρονος, κατά το τελευταίο δίμηνο, δρώντας κυρίως στο κέντρο της πόλης, προέβη σε διαρρήξεις 11 καταστημάτων, από τα οποία αφαίρεσε συνολικά το χρηματικό ποσό των 760 ευρώ και δύο φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενώ αποπειράθηκε να διαρρήξει άλλο ένα. 
Σημειώνεται ότι ο παραπάνω είχε συλληφθεί  στο κέντρο της πόλης, τόσο την 08-11-2010 για «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών» - παράβαση«Νόμου Περί Ναρκωτικών», όσο και την 09-11-2010 για «Απόπειρα Κλοπής». 

 


Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 25χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση «Περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας». 
Ειδικότερα, την 06-10-2010 εκπρόσωπος της Εταιρείας  Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων, υπέβαλλε μήνυση κατά του ιδιοκτήτη – διαχειριστή ιστοσελίδας, μέσω της οποίας προσφέρεται η δυνατότητα προς χρήστες διαδικτύου – μέλη της ιστοσελίδας, να αποκτήσουν πρόσβαση σε οπτικοακουστικά έργα, των οποίων τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Ε.Π.Ο.Ε. 
Πρωινές ώρες της 11-11-2010, έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση και έρευνα που διενεργήθηκε σε οικία 25χρονου στην Ξάνθη, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και συνελήφθη ως ιδιοκτήτης – διαχειριστής της παραπάνω ιστοσελίδας. 
Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης. 




Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ηθών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 31χρονη και 29χρονη, αλλοδαπές, για παράβαση του Νόμου περί «Εκδιδομένων επ΄αμοιβή προσώπων». 
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων διαδικτυακών περιηγήσεων και έπειτα από συστηματική αστυνομική έρευνα, εντοπίστηκε Ιστοσελίδα «Γραφείου Συνοδών Κυριών», μέσω της οποίας προσφερόταν σε κάθε χρήστη του Παγκόσμιου Ιστού, η δυνατότητα ερωτικών ραντεβού, έναντι αδράς αμοιβής.  
Ακολούθησε  συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ηθών, κατά την οποία, μεσημβρινές ώρες της 11-11-2010, σε ξενοδοχείο της πόλης, συνελήφθησαν οι παραπάνω, διότι δε διέθεταν την προβλεπόμενη άδεια και δεν υποβάλλονταν στους απαραίτητους κλινικούς και εργαστηριακούς ελέγχους.

  Τα ερωτικά ραντεβού καθόριζε, άγνωστος ο οποίος αναζητείται, μέσω αριθμού κινητού τηλεφώνου, που είχε αναρτήσει στην ανωτέρω Ιστοσελίδα, της οποίας ο διαχειριστής αναζητείται.

Το ξενοδοχείο παραμένει στο απυρόβλητο; Γιατί;