10.11.10

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



Την 10-11-2010 και  ώρα 00.05, στην περιοχή του κέντρου (περιοχή «Ιπποκρατείου»), άγνωστο  άτομο εισήλθε σε ταχυφαγείο και με την απειλή όπλου, αφαίρεσε από το ταμείο του καταστήματος το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ. 




Την 10-11-2010 και  ώρα 03.30, στην περιοχή των Αμπελοκήπων, δύο δράστες, με την απειλή όπλων, αφαίρεσαν από Ίντερνετ-καφέ το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ και το κινητό τηλέφωνο ενός υπαλλήλου. 
Διενεργούνται αστυνομικές έρευνες για τον  εντοπισμό και τη σύλληψη των  παραπάνω δραστών.



Συνελήφθη την 08-11-2010, στην περιοχή της Μενεμένης, στο πλαίσιο προληπτικού αστυνομικού ελέγχου, 29χρονος ημεδαπός άντρας,σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών». 
Στην  κατοχή του συλληφθέντα  βρέθηκε και κατασχέθηκε  ένα ραδιοCD και ένα «SUB WOOFER», τα οποία αφαίρεσε από σταθμευμένο όχημα, το οποίο είχε προηγουμένως διαρρήξει. 
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο 29χρονος, κατά το τελευταίο πενθήμερο, δρώντας στην κεντρική και Δυτική Θεσσαλονίκη, διέρρηξε (7) επιπλέον οχήματα, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 310 ευρώ, μικροσυσκευές, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη (φορητός Η/Υ, GPS, ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, κ.α)


 Εξιχνίαση ληστειών σε βάρος γυναικών 

Συνελήφθησαν  έπειτα από άμεση κινητοποίηση και εκτεταμένες αναζητήσεις αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Χαριλάου, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 35 (άνδρας) και 36 (γυναίκα) ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για «Ληστεία κατά Συναυτουργία. 
Συγκεκριμένα, οι δύο συλληφθέντες, με τη συνδρομή τρίτης συνεργού τους που αναζητείται, μεσημεριανές ώρες της 09-11-2010, στην περιοχή της Ανάληψης,ακολούθησαν 60χρονη γυναίκα στην είσοδο της πολυκατοικίας, όπου διαμένει και αφού την ακινητοποίησαν, με τη χρήση σωματικής βίας της απέσπασαν ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ. 
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι, οι δύο συλληφθέντες, την 29-10-2010, επί της οδού Μ. Μπότσαρη, επίσης σε είσοδο πολυκατοικίας και ενεργώντας με παρόμοιο τρόπο,  αφαίρεσαν από 70χρονη ημεδαπή το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ και ένα τραπεζικό βιβλιάριο καταθέσεων. 
Σημειώνεται ότι σε βάρος του 35χρονου, εκδόθηκε απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών για κακουργηματικές κλοπές από κοινού, με την οποία καταδικάστηκε σε κάθειρξη 5 ετών. 
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Θεσσαλονίκης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη της συνεργού τους.


Σύλληψη δικηγόρου για “Πορνογραφία ανηλίκων” 



Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ύστερα από αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών της Interpol και στοχευμένους διαδικτυακούς ελέγχους, 48χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για «Πορνογραφία Ανηλίκων». 
Ειδικότερα, η δράση του συλληφθέντα άρχισε να ερευνάται όταν αστυνομικοί της ανωτέρω εξειδικευμένης Αστυνομικής Υπηρεσίας διαπίστωσαν ότι, τα ηλεκτρονικά ίχνη του 48χρονου, ανιχνεύονται σε περιπτώσεις διακίνησης αρχείων παιδικής πορνογραφίας. 
Mεσημβρινές ώρες της 09-11-2010, πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστική έρευνα στο δικηγορικό γραφείο του 48χρονου (στο κέντρο της πόλης), όπου εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ένας σκληρός δίσκος Ηλεκτρονικού Υπολογιστή, ο οποίος περιείχε πλήθος αρχείων παιδικής πορνογραφίας (βίντεο).  
Ακολούθησε  έρευνα στην οικία του συλληφθέντα, απ΄όπου κατασχέθηκε ένας επιπλέον σκληρός δίσκος Η/Υ, το περιεχόμενο του οποίου εξετάζεται.