28.6.10

Υπουργείο Παιδείας: Tα Ελληνικά είναι μια μικρή Γλώσσα!!!

Rating: 10.0/10 (7 votes cast)
1065420 thumb large Υπουργείο Παιδείας: Tα Ελληνικά είναι μια μικρή Γλώσσα!!!
 Το πρωί 21 Ιουνίου 2010, στις 9:20, στο Σκάι, στην εκπομπή του Άρη Πρωτοσάλτε μίλησε η... ειδική γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κα Δραγώνα για το Νέο Δημοτικό Σχολείο που θα ξεκινήσει πιλοτικά από το σχολικό έτος 2010-2011.
 Είπε ότι από την Α΄ και τη Β΄ Δημοτικού τα παιδιά θα μαθαίνουν αγγλικά για να συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχουν και άλλες γλώσσες εκτός από την ελληνική. Επίσης, είπε ότι τα ελληνικά είναι μία μικρή γλώσσα (!) σε παγκόσμιο επίπεδο γιατί πολύ λίγοι άνθρωποι μιλάνε ελληνικά.
(Μήπως ξεχνάει η κυρία αυτή την εμβέλεια που είχε η ελληνική γλώσσα στην αρχαία ελλάδα, στα ελληνιστικά χρόνια, στην περίοδο του βυζαντίου; Μήπως είναι στο χέρι μας να την ξανακάνουμε μία παγκόσμια γλώσσα;)
 Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν θα μπορούσαν αντί των αγγλικών στην Α΄ δημοτικού να διδάσκονται τα αρχαία ελληνικά, εκείνη απάντησε ότι τα αρχαία ελληνικά είναι πλέον μία νεκρή γλώσσα!
(Μήπως ξεχνάει η κυρία ότι τα αρχαία ελληνικά είναι η μητέρα των γλωσσών; Να της υπενθυμίσουμε ότι έλληνες καθηγητές πανεπιστημίου δίνουν διαλέξεις σε ξένα πανεπιστήμια μιλώντας ελληνικά και γίνονται αντιληπτοί γιατί οι ελληνικές λέξεις που χρησιμοποιούν είναι ρίζες ξένων λέξεων; Να της υπενθυμίσουμε ότι οι περισσότερες επιστήμες χρησιμοποιούν ορολογία με ελληνικές λέξεις; Να της υπενθυμίσουμε ότι η αρχαία και η νέα ελληνική διδάσκεται σε ξένα πανεπιστήμια; Να της υπενθυμίσουμε ότι η Καινή Διαθήκη και η Αποκάλυψη γράφτηκαν σε γλώσσα ελληνική;)
Επίσης μίλησε για τη δασκάλα κα Νικοπούλου που δίδαξε στη Θράκη, ότι το πέρασμά της από τα σχολεία στα Πομακοχώρια ήταν ατυχές γιατί δίχασε την τοπική κοινωνία. (Αποσιωπά το γεγονός ότι η κα Νικοπούλου προσπάθησε να κάνει σωστά τη δουλειά της και να διδάξει την ελληνική γλώσσα στους Πομάκους που είναι Έλληνες πολίτες).
____________________________________________________________________________________
κ. Πρωθυπουργέ,
Διώξτε ΑΜΕΣΩΣ αυτή την άσχετη , γιατί έχει εξαγριώσει όλη την Ελλάδα με τις @@@@@@@ που λέει, για τις οποίες είσθε συνυπεύθυνος ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ που την κρατάτε στη θέση αυτή. ( Αν την κρατάτε εσείς και όχι τα ξένα αφεντικά...)
Τα μηνύματα των αναγνωστών μας πού έρχονται συνεχώς για τις διάφορες κοτσάνες της, δεν έχουν τελειωμό. Δεν πάει άλλο.
Στείλτε την στα ...οικιακά της καθήκοντα το συντομότερο, γιατί σας βλέπουμε και εσάς να παραθερίζετε μαζί με τον κ. Καραμανλή......
Αλήθεια ο κ. πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ γιατί δεν ασχολείται άλλο με τη συγκεκριμένη κυρία;
EFENPRESS