10.6.10

Καλεί Κόκκαλη η Εξεταστική για τη Siemens


Θα κληθούν να καταθέσουν και οι Γ. Σκαρπέλης, Π. Λάμπρου
Τελευταία ενημέρωση: 
Εντός των επόμενων ημερών θα κληθούν στην εξεταστική επιτροπή για τη Siemens ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο πρώην εκτελεστικός αντιπρόεδρος και επικεφαλής του τομέα διεθνών επενδύσεων του ΟΤΕ, Γιώργος Σκαρπέλης και ο Πέτρος Λάμπρου, ο οποίος είχε διατελέσει διευθύνοντας σύμβουλος του Οργανισμού και είχε επεξεργαστεί τη σύμβαση ψηφιοποίησης.
Το αίτημα κατατέθηκε από το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη και έγινε ομόφωνα αποδεκτό από την επιτροπή.
Σε ότι αφορά στις σημερινές καταθέσεις μαρτύρων, ενώπιον της ..
Εξεταστικής παρουσιάστηκε ο Πρόδρομος Μαυρίδης, πρώην γενικός διευθυντής της Siemens Ελλάδος. Δεν κατέθεσε, επικαλούμενος το γεγονός ότι είναι κατηγορούμενος για την υπόθεση και παρέπεμψε τα μέλη της επιτροπής στην κατάθεσή του ενώπιον της Δικαιοσύνης.
"Αθωώνει" τη Siemens Ελλάδος ο Διον. Δενδρινός
Ο Διονύσης Δενδρινός, πρώην διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών της γερμανικής εταιρείας, κατέθεσε  ότι ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας της Siemens Ελλάδος, Μιχ. Χριστοφοράκος, δεν άφηνε καμία υπόνοια ότι ήταν εμπλεκόμενος στο σύστημα των δωροδοκιών. Πρόσθεσε ότι δεν νομίζει πως οι εκροές μαύρου χρήματος προς πολιτικούς και κρατικούς αξιωματούχους γινόντουσαν από τη Siemens Ελλάδος. Πεποίθησή του είναι ότι γινόντουσαν από τα κεντρικά, στη Γερμανία.
Ερωτηθείς για το non-paper που είχε διανεμηθεί σε υπουργούς της κυβέρνησης Σημίτη προκειμένου να επιλέξουν τη SAIC για το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να το έχει συντάξει ο ίδιος κατ΄εντολήν Χριστοφοράκου. Όπως είπε, είχε συντάξει πολλά ανεπίσημα έγγραφα. Κατέθεσε όμως, ότι δεν θυμάται αν συνέταξε το σχετικό non-paper εν όψει της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ στο οποίο θα αποφασιζόταν ποιος θα αναλάβει το έργο.
Σήμερα θα καταθέσει στην Εξεταστική και η πρώην γραμματέας του Μιχ. Χριστοφοράκου, Κατερίνα Τσακάλου.
enet