19.6.10

Χωρίς μετρό η Αθήνα, χάος στους δρόμους -Σχόλια αναγνωστών (protothema)


xrysa | 18/06/2010 08:56
Εν όψη της οικονομικής κρίσης και των περικοπών, οι πρώτοι που "έφαγαν πόρτα" είναι οι συμβασιούχοι. Συμπάσχω μαζί τους, πώς να μη συμπάσχω άλλωστε μιας και είμαι ιδιωτική υπάλληλος και από στιγμή σε στιγμή κινδυνεύει να ανοίξει η πόρτα και σε εμένα.ΟΜΩΣ ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΛΗΤΤΩ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΤΟ ΑΝ ΕΓΩ ΚΙΝΔΥΝΕΥΩ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ ΚΑΠΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΩ ΚΑΝΕΝΑΝ. Αυτό το πράγμα με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και πόσο μάλλον με το ΜΕΤΡΟ έχει παρατραβήξει. Οκ πρέπει να ακουστεί η φωνή του λαού και η αντίδραση είναι λογική και σωστή, ΟΜΩΣ ΕΞΗΓΕΙΣΤΕ ΜΟΥ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΠΡΕΠΕΙ ΕΓΩ ΝΑ ΠΑΡΩ 2 ΤΑΞΙ ΚΑΙ 2 ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ (μιας και οι αποστάσεις είναι τεράστιες) ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ.ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΛΗΞΕΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ. 5 ΜΕΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑ?ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ? Μέχρι την Τρίτη θα έχω δώσει τουλάχιστον 70 ευρω στα ταξι. ΜΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ??Δηλαδή αν υποχωρήσει ( ανέκδοτο ) η διοίκηση του μετρο ή το κράτος ή δεν ξέρω κ εγώ ποιός και τους ανανεώσει τις συμβάσεις, δε θα ξεσηκωθούν εκατοντάδες άλλοι συμβασιούχοι??ΕΛΕΟΣ. Αυτό σημαίνει συμβασιούχος. Αλλά βέβαια ο κλασσικός ο έλληνας θεωρούσε οτι το βίσμα του θα του ανανέωσε τη σύμβασή του κάθε χρόνο, οπότε και θεωρούσε τον εαυτό του μόνιμο. Χάνετε το δίκιο σας έτσι συμβασιούχοι και χάνετε από το πλευρό σας πιθανούς υποστηρικτές γιατί αυτή τη στιγμή πλήττεται και το δικό μου συμφέρον.Ο ήδη ταλαιπωρημένος λαός θα στραφεί εναντίον σας.ΑΣ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ.Και οσοι προσληφθούν στη θέση τους να λένε και ένα καλημέρα όταν εκδίδεις εισητήρια και να ρίχνουν κ κανένα χαμόγελο που νομίζουν οτι έχουν καμια θέση υπουργού και έχουν το ανάλογο ύφος!!!

2
devx | 18/06/2010 13:55
Χρύσα συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Ταλαιπωρούμαστε όλοι για 250 άτομα που προσλήφθηκαν συμβασιούχοι κ θέλουν διορισμό! ΕΛΕΟΣ. Με ποια κριτήρια προσλήφθηκαν που αρκετοί έδωσαν συνέντευξη μετά την πρόσληψή τους? Πλέον φοβάμαι κ να μπώ στο μετρό μετά από τα όσα διαβάζω. Πριν χρόνια είχε γίνει πάλι απεργία στο μετρό, κ μόλις τελείωσε την επομενη ημέρα είχαν βγεί μαζικοί έλεγκτές στο μετρό. Σε ελέγχανε 10 άτομα, μην ξεφύγει κανείς. Φυσικά είχα εισητήριο, κ όταν τους είπα "δεν φτάνει που κάνατε 2 μέρες απεργία, τώρα μας καθυστερείτε να ελέγξετε και τα εισητήρια", η απάντηση ήταν "δεν μπορούμε να ζήσουμε με 800 ευρώ". Το ερώτημα είναι όλοι οι υπόλοιποι γιατί μπορούμε? Και εμείς είμαστε οι βλάκες που φτύνουμε αίμα ενώ τα ανίψια του κάθε γνωστού είναι έξυπνοι? Ντροπή και αίσχος, γεμίσαμε κοπρόσκυλα και κουτοπόνηρους. Φάγανε ένα κομμάτι ψωμί και την είδανε συνδικαλιστές. Να απολυθούν όλοι τώρα να ξεμπερδεύουμε.

____________________________________________________________________________________
Το έχουμε γράψει πάλι και ίσως ακούγεται σκληρό.Πρέπει να καταλάβουν ορισμένοι ότι καταλήψεις κ.λ.π. ΤΕΛΟΣ.
Η κυβέρνηση, να βγει  και να δηλώσει ξεκάθαρα :
Καμιά κατάληψη ή παρεμπόδιση εργασίας σε μέσα μαζικής μεταφοράς,λιμάνια  ή δρόμους δεν θα γίνεται ανεκτή. Δεν μας παίρνει άλλο. ΤΕΡΜΑ.
Το ίδιο και για τους " μωρότερους των ... άλλων ", που δημιουργούν προβλήματα στις Πανελλήνιες εξετάσεις.
Τέρμα οι μικροκομματισμοί και τα...συνδικαλίστικα τερτίπια.
EFENPRESS