27.6.10

Επιβεβαίωση του defencenet.gr για το ΣΔΟΕ: Η επιδρομή σε ΕΝΑΕ και ΥΠΕΘΑ έβγαλε "θησαυρούς"

27-06-2010 18:49:30
Πλήρη επιβεβαιώση – για άλλη μιά φορά – των αποκαλύψεων του defencenet.gr στις 18/06 με τίτλο «Το ΣΔΟΕ στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για υποβρύχια T.214, εκσυγχρονισμό φρεγατών "S" και offsets», από δύο εφημερίδες του σαββατοκύριακου, την “Real News” και την «Ημερησία». Σε σημερινό άρθρο του Πάρι Καρβουνόπουλου, η Real News αποκαλύπτει έγγραφο του ΣΔΟΕ για τα προγράμματα αυτά, όπου εντοπίστηκαν εικονικά τιμολόγια off shore εταιρειών από ... ινδική εταιρεία και από επιχειρήσεις που εδρεύουν στο Κουρασάο, τις Ολλανδικές Αντίλλες την Λιβερία κλπ, με πληρωμές 5.500.000 ευρώ, ενώ αλλού πληρώνονται υπηρεσίες για την προώθηση των συμφερόντων των ΕΝΑΕ που ελέγχονταν από την TKMS σε εταιρεία της Βολιβίας «χώρα που ως γνωστόν δεν διαθέτει θάλασσα», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ΣΔΟΕ.
Στην περίπτωση του εκσυγχρονισμού των φρεγατών “S” «Διαπιστώθηκε...
διαφορά σε τιμολόγιο που εκδόθηκε από την Thales Nederland BV προς το ΥΕΘΑ σε ταυτόριθμο τιμολόγιο με αριθμό Τ/4301/2003 αξίας 23.000.000 ευρώ»! Στην υπόθεση των φρεγατών ερευνάται, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, συγκεκριμένη ελληνική εταιρεία που έχει αναλάβει την υλοποίηση των αντισταθμιστικών η οποία ανήκει σε δύο αδέλφια και η οποία κυριαρχούσε στις προμήθειες του Π.Ν. καθ’όλη την διάρκεια της εξαετίας 1998-2004.

"Yπάρχουν βάσιμες ενδείξεις - αναφέρει το έγγραφο - ότι η εταιρεία ΜΙΕ Ελλάς ΕΠΕ και η ΜΙΕ Europe Ltd με έδρα την Κύπρο παίζουν σημαντικό ρόλο στην εφαρμογή των συμβάσεων των υποβρυχίων. Εκπρόσωποι των εταιρειών είναι της πρώτης οι Παπαντωνίου Αλέξανδρος και Χάγις αντώνιος και της δεύτερης ο Ματαντός Μιχαήλ".

Σε δημοσίευμα της «Ημερησίας» αναφέρεται επίσης ότι ξεκίνησαν έρευνες του ΣΔΟΕ σε όλους τους εμπλεκόμενους στα εξοπλιστικά προγράμματα που όζουν και ειδικά στα δύο πογράμματα υποβρυχίων και φρεγατών. Στο σχετικό αρχικό δημοσίευμα του defencenet.gr όπου για πρώτη φορά αποκαλύφθηκε η εμπλοκή του ΣΔΟΕ στην διερεύνηση των οκονομικών εγκλημάτων που έχουν διαπραχθεί στα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας και έχουν «λερώσει» ολόκληρο το πλέγμα ασφάλειας της χώρας, είναι το εξής:

"Ελέγχο σε όλους τους εμπλεκόμενους Έλληνες πολίτες και τις εγχώριες εταιρείες που έχουν αναμιχθεί στις προμήθειες των υποβρυχίων Type 214, τον εκσυγχρονισμό των υποβρυχίων του προγράμματος Neptune I & II και του προγράμματος εκσυγχρονισμού των έξι φρεγατών κλάσης “S” ξεκινά το ΣΔΟΕ σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας από το οποίο ζητήθηκαν τα σχετικά στοιχεία των συμβάσεων.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος έχει δώσει σαφείς εντολές στις υπηρεσίες του υπουργείου να διευκολύνουν σε όλες τις περιπτώσεις την έρευνα του ΣΔΟΕ, ανεξάρτητα με το αν εντοπιστούν εμπλεκόμενοι στελέχη των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης ερευνώνται και τουλάχιστον άλλες δύο προμήθειες με υψηλού ενδιαφέροντος αντισταθμιστικά προγράμματα. Μάλιστα σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις ατόμων που εμπλέκονται στις παραπάνω προμήθειες ήδη το ΣΔΟΕ έχει κτυπήσει «φλέβα χρυσού» πραγματικά και μεταφορικά. Υπάρχει ένα σύμπλεγμα off shore εταιρειών οι οποίες εμπλέκονται στις παραπάνω προμήθειες και οι οποίες φυσικά δεν είνα δυνατόν ακόμα να ταυτοποιηθούν, αλλά οι ενδείξεις είναι ισχυρότατες.

Ελληνική εταιρεία που κυριαρχεί στις προμήθειες του Ναυτικού, και εμπλέκεται στον εκσυγχρονισμό των "S", ένας άνθρωπος-κλειδί που ήταν ο αντιπρόσωπος του αναδόχου στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των φρεγατών, ο πλουτισμός του ανθρώπου-κλειδί που από υπαξιωματικός του Ναυτικού βρέθηκε πολυεκατομμυριούχος, οι διαδρομές του χρήματος στην υπόθεση των υποβρυχίων Type 214 που σε μεγάλο βαθμό έχουν ήδη εντοπιστεί από τις γερμανικές αρχές, είναι ελάχιστα από από τα κομβικά σημεία που ερευνώνται.

Έλεγχος γίνεται και σε διαγνωστικά κέντρα ή κλινικές εταιρειών που εμπλέκονται με τις αμυντικές προμήθειες και οι οποίες θεωρούνται ότι ξέπλεναν μέρος των χρημάτων που κέρδιζαν από τις προμήθειες στα συγκεκριμένα ιατρικά κέντρα.

Στο τομέα των αντισταθμιστικών οφελών φαίνεται ότι βοηθούντος και του μέχρι πρότινος ισχύοντος νομικού πλαισίου ("Γίνομαι βιομήχανος με τα λεφτά του κράτους και μοιράζομαι τις προμήθειες με τα λαμόγια της μητρικής εταιρείας") πραγματικά μπορεί να υπάρξουν εξαιρετικά αποτελέσματα".

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr