Εκτός ΠΑΣΟΚ ο Άκης Τσοχατζόπουλος





Την αναστολή της κομματικής ιδιότητας του Άκη Τσοχατζόπουλου εισηγήθηκε τη Δευτέρα η Επιτροπή Διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ μετά τις εξηγήσεις που έδωσε ο πρώην υπουργός για τα περιουσιακά του στοιχεία. Η Επιτροπή παρέπεμψε την υπόθεση στην Επιτροπή Καταστατικού του Κινήματος και διευκρίνισε στη σχετική ανακοίνωση ότι η απόφασή της αυτή δεν συναρτάται με τη νομική πλευρά της υπόθεσης και δεν προδικάζει την κατάληξη της δικαστικής διερεύνησης....


Εξερχόμενος από τη Χαριλάου Τρικούπη (η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στα παλιά γραφεία του ΠΑΣΟΚ και όχι στην Ιπποκράτους), ο κ. Τσοχατζόπουλος προανήγγειλε την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη κατά όσων κατεργάζονται την πολιτική, ηθική και φυσική του εξόντωση.

Υπενθυμίζεται ότι η κλήση του για εξηγήσεις ενώπιον της Επιτροπής αφορούσε την αγορά της κατοικίας του στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου αλλά και για τις δηλώσεις πόθεν έσχες που έχει καταθέσει.

Υπάρχουν πάρα πολλά ζητήματα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, που ο κ. Τσοχατζόπουλος πρέπει να απαντήσει, ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαφάνειας και γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης. Νομίζω, πρόσθεσε ο κ. Ξυνίδης, ότι δεν είναι καθόλου ευχάριστο, ιστορικά για το ΠΑΣΟΚ πρόσωπα, να βρίσκονται σε αυτή τη θέση και να τους λέει «έλα να μας τα πεις». 

Την ίδια ώρα, ο Κυριακάτικος Τύπος με εκτενή δημοσιεύματα επανέρχεται στα περιουσιακά στοιχεία του πρώην υπουργού, συγγενικών του προσώπων και συνεργατών. Ας σημειωθεί πως ο ίδιος ο κ. Τσοχατζόπουλος, πάντως, καταγγέλλει συκοφαντική επίθεση εις βάρος του.
Ant1