15.6.10

Πατριωτικό Μέτωπο-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Πατριωτικό Μέτωπο
Ακαδημίας 88
Αθήνα
Τηλ. Συντονιστή:
6980292626

Αθήνα 15 Ιουνίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Άμεση αποφυλάκιση του Δημοσιογράφου Δημήτρη Παπαγεωργίου ζητά το Πατριωτικό Μέτωπο. Η δικαιοσύνη, δεν μπορεί να εφαρμόζει δυο μέτρα και δυο σταθμά στις επιλογές της. Το κράτος, δεν μπορεί, δεν επιτρέπεται να εκδικείται.
Την άμεση αποφυλάκιση του δημοσιογράφου Δημήτρη Παπαγεωργίου, που κρατείται προφυλακισμένος εδώ και τρείς μήνες με βάση τις καταγγελίες συγκεκριμένης πολιτικής ομάδας για «συμμετοχή του σε επεισόδια στις 23/1/10, κατά αναρχικών και αντιρατσιστών», ζητά από την ελληνική δικαιοσύνη, το Πατριωτικό Μέτωπο.
Υπενθυμίζουμε στην ελληνική δικαιοσύνη αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο πως, στελέχη...
του Πατριωτικού Μετώπου, είχαν με θάρρος και παρρησία ζητήσει την αποφυλάκιση του Θοδωρή Ηλιόπουλου, όταν ο συγκεκριμένος προφυλακισμένος του αναρχικού χώρου - ο οποίος κατηγορήθηκε για συμμετοχή του στα «Δεκεμβριανά» - προχώρησε σε απεργία πείνας, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του. Στις 28 Αυγούστου του 2009, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, με απόφασή του, δέχθηκε την αίτηση αποφυλάκισης του συγκεκριμένου προφυλακισμένου, αποδεικνύοντας έτσι μια θεμελιώδη αρχή δικαίου πως, «το κράτος δεν μπορεί να εκδικείται».
Το Πατριωτικό Μέτωπο, υπενθυμίζει στην ελληνική δικαιοσύνη, πως η ίδια αρχή, ισχύει και στην περίπτωση του δημοσιογράφου Δημήτρη Παπαγεωργίου. Ο κ. Παπαγεωργίου, δεν αποτελεί κανέναν κίνδυνο για την δικονομική τάξη, είναι απόλυτα εξασφαλισμένο το ζητούμενο της παρουσίας του στην τακτική δικάσιμο και το κράτος, δεν έχει καμία δικαιολογία για την μη αποφυλάκισή του.
Η δικαιοσύνη από την δική της πλευρά, δεν μπορεί να χρησιμοποιεί δυο μέτρα και δυο σταθμά στα αιτήματα αποφυλάκισης προφυλακισμένων με την κατηγορία συμμετοχής τους σε επεισόδια. Επιπλέον, η δικαιοσύνη δεν μπορεί να συνεχίσει να γίνεται «εργαλείο» στα χέρια της εκτελεστικής εξουσίας, αποφασίζοντας πως από τους 44 συλληφθέντες για τα συγκεκριμένα επεισόδια, μόνο ο δημοσιογράφος Παπαγεωργίου έπρεπε να προφυλακισθεί.
Αν η ελληνική δικαιοσύνη της οποίας το κύρος έχει τραυματισθεί από αλλεπάλληλα σκάνδαλα θέλει να αποκαταστήσει την θεσμική της αξιοπρέπεια στα μάτια του ελληνικού λαού, πρέπει να προχωρήσει στην άμεση αποφυλάκιση του Δημήτρη Παπαγεωργίου. Αποδεικνύοντας έτσι ότι όντως είναι «τυφλή» και όχι «αλλήθωρη». Αποδεικνύοντας έτσι πως ενώπιον της, δεν υπάρχουν «αριστεροί και δεξιοί» αλλά μόνο Έλληνες πολίτες που δικαιούνται ίσης μεταχείρισης.
Το Πατριωτικό Μέτωπο ζητά από τους Έλληνες δικαστές να αντιληφθούν πως η περίπτωση Παπαγεωργίου, είναι μια ευκαιρία για αυτούς να αποδείξουν πως «δεν είναι όλοι ίδιοι» και πως υπάρχουν άξιοι λειτουργοί της δικαιοσύνης, που τιμούν το λειτούργημά τους. Αλλιώς, η περίπτωση της άνισης μεταχείρισης του προφυλακισμένου Παπαγεωργίου, θα είναι δυστυχώς ένα ακόμη σκαλί στην γενικότερη κατηφόρα αμφισβήτησης του κύρους των θεσμών, που βιώνουμε ως ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια.