8.6.10

Ξεκινά η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων


Eπιχείρηση σκούπα στο δημόσιο. Στην απογραφή από τον Ιούλιο των δημοσίων υπαλλήλων προχωρά η κυβέρνηση με στόχο τη δημιουργία Ενιαιας Αρχης Πληρωμής, μέσω της οποιας θα καταβάλλεται απο το Σεπτέμβριο η μισθοδοσία τους.

Οποιος υπάλληλος δεν απογραφεί ή δώσει λάθος στοιχεία θα παύσει να πληρώνεται μέχρι να απογραφεί ή να διορθωθούν τα στοιχεία του. Το μέτρο της απογραφής αγορά όχι μόνο την κεντρική κυβέρνηση αλλά και τα Νομικά Προσωπα Δημοσίου Δικαίου και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η απογραφή,...
σύμφωνα με την κοινή υπουργική αποφαση Παπακωνσταντίνου- Ραγκούση, θα γίνει από τις 12 εως τις 23 Ιουλίου και μεταξύ 1 και 9 Ιουλίου για τους υπαλλήλους της γγ Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
Ολοι οι υπόχρεοι θα συμπληρώσουν ηλεκτρονικά μια φόρμα με τα προσωπικά τους στοιχεία, τα στοιχεία της υπηρεσιασκής τους κατάστασης και τους τίτλους σπουδών. Τα στοιχεία θα συγκεντρωθούν στη γγ Πληροφοριακών Συστημάτων και θα γίνει διασταύρωση με τους ασφαλιστικούς φορείς. Κάθε υπάλληλος θα πάρει έναν Κωδικο Μισθοδοσίας Δημοσίου.
 Σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες αναμένεται να εξοικονομηθούν έως και 300 εκ ευρώ καθώς θα εντοπιστούν όσοι δεν δηλώνουν επιδόματα από επιτροπές καθώς και οι λεγόμενοι διπλοθεσίτες του δημοσίου,