7.6.10

«Μέτωπο» σύγκρουσης και με τον Αλαβάνο

ΑΠΟ ΣΥΜΠΛΗΓΑΔΕΣ καλείται να περάσει η Κουμουνδούρου αφού πέραν της αποχώρησης των Ανανεωτών, ο ΣΥΝ το επόμενο διάστημα αναμένεται να αντιμετωπίσει τη δημιουργία και νέου πολιτικού φορέα από το Μέτωπο του Αλέκου Αλαβάνου. Στην πράξη, στο εγγύς μέλλον ο Αλέξης Τσίπρας δεν αποκλείεται να κληθεί να διαχειριστεί και τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ δεδομένου ότι κάποιες από τις συνιστώσες του (ΔΕΑ, ΚΟΕ) έχουν συνταχθεί με την πλευρά του τέως προέδρου του Συνασπισμού. 

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στον Αλέκο Αλαβάνο από το βήμα του Συνεδρίου...
Μάλιστα η σφοδρότητα με την οποία αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΝ στον προκάτοχό του επέτρεψε σε πολλούς παράγοντες του κόμματος να κάνουν λόγο για ενδεχόμενη μετωπική σύγκρουση και με τους συμμάχους του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Την έκρηξη του Αλέξη Τσίπρα προκάλεσε το τηλεγραφικό email που απέστειλε ο Αλέκος Αλαβάνος στο συνέδριο του ΣΥΝ χαιρετίζοντας τις εργασίες του και υπογράφοντας ουσιαστικά ως αρχηγός του Μετώπου Ανατροπής και Αλληλεγγύης. 

Το μήνυμα
«Θέλω να στείλω ένα καθαρό μήνυμα, όχι με email που προσβάλλει αυτό το Συνέδριο, την ιστορία των μελών και των στελεχών του. Οσοι σχεδιάζουν να τους εγκλωβίσουν σε παιχνίδια άγονων αντιπαραθέσεων και ανταγωνισμών θα πάρουν το μήνυμά τους. Τα παιχνίδια τελειώνουν εδώ», είπε σε έντονο ύφος ο Αλ. Τσίπρας και συνέχισε: «Αν η επιλογή τους είναι να μην τους καλούμε τιμητικά, αλλά να τους καλούμε στα συνέδρια για να απευθύνουν χαιρετισμό ως αρχηγοί νέων σχημάτων, ας το πουν ξεκάθαρα. Εμείς θα τους καλούμε γιατί είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο. Το κρυφτούλι όμως εντός του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε». Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΝ προανήγγειλε ότι από σήμερα θα αλλάξουν πολλά πράγματα λέγοντας σε αυστηρούς τόνους: «Από Δευτέρα θα πάρουμε την υπόθεση του ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια μας, απομονώνοντας σχέδια ρήξεων και διασπάσεων». 

Ακούγοντας την ομιλία του προέδρου του ΣΥΝ παράγοντες της Κουμουνδούρου σχολίαζαν πως ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται αποφασισμένος να φθάσει στα άκρα την κόντρα με τον Αλ. Αλαβάνο, ωστόσο διατύπωναν επιφυλάξεις για το κατά πόσον θα μπορέσει να κερδίσει τη συγκεκριμένη μάχη. Κάποιοι μάλιστα προέβλεπαν ότι αυτήν την εβδομάδα θα σημειωθούν δραματικές εξελίξεις και στον ΣΥΡΙΖΑ ως απόρροια του τελεσιγράφου Τσίπρα σε σχέση με τον τρόπο λειτουργίας του. Από την πλευρά του ο Αλέκος Αλαβάνος συνεχίζει τις περιοδείες του και μιλάει απόψε στο Ναύπλιο. 

tanea-online