19.6.10

Θερμή υποδοχή του αρχιεπισκόπου Αλβανίας στην Κύπρο


Ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, Αναστάσιος, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής, Μάριο Καρογιάν, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις τρέχουσες εξελίξεις στο Κυπριακό και επεσήμανε την ανάγκη περαιτέρω ανάπτυξης των φιλικών σχέσεων της Κύπρου με χώρες της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου, όπως η Αλβανία. 


Ο πρόεδρος της Βουλής συνεχάρη τον αρχιεπίσκοπο Αλβανίας για το σημαντικό έργο του, καθώς και για την αναγόρευσή του σε...
επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κύπρου από τη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών της Αγωγής.

Ο αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος συμφώνησε με τον κ. Καρογιάν και τον ενημέρωσε για το έργο και τη δράση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας, επισημαίνοντας κυρίως την αρχή της ειρηνικής συνύπαρξης ως πανανθρώπινη αξία που εδραιώνει την ειρήνη και αναπτύσσει τη φιλία μεταξύ των λαών.

Εξάλλου, η Παγκύπρια Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΑΣΥΔΥ) προσέφερε οικονομική αρωγή για το έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας. Ο γενικός γραμματέας της, Γλαύκος Χατζηπέτρου, επέδωσε επιταγή με την οικονομική αρωγή στον αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο.

Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε θερμά και ανέφερε ότι η βοήθεια θα διατεθεί για την αποπεράτωση εκκλησίας στο Αργυρόκαστρο, όπου υπάρχει ελληνική μειονότητα. Ο κ. Χατζηπέτρου πρόσθεσε ότι μέσα στον προγραμματισμό της ΠΑΣΥΔΥ εντάσσεται η επίσκεψη αντιπροσωπείας της στην Αλβανία.

Επίσης, ο Αναστάσιος, ο οποίος αναχωρεί σήμερα από την Κύπρο, είχε συνάντηση και γεύμα με τον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.
zougla.gr