8.6.10

Κινητοποίηση Οργανώσεων Ομογενών για διακοπές στην Ελλάδα !


Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2010

«Πάμε Ελλάδα διακοπές για να σωθεί η πατρίδα»... 

7.000.000 Ελληνες της διασποράς κινητοποιούνται για να σωθεί η 
πατρίδα.«Πάμε Ελλάδα» είναι το σλόγκαν της εφημερίδας «Greek News», που 
προτρέπει τους ομογενείς να επισκεφθούν την Ελλάδα.
Οργανώσεις απόδημων σε ΗΠΑ, Αυστραλία, Γερμανία και το ΣΑΕ κινητοποιούν όσο περισσότερους ομογε νείς αλλά και ξένους να επισκεφθούν φέτος τη χώρα

«Φέτος το καλοκαίρι δεν είχα προγραμματίσει να επισκεφθώ την πατρίδα, αλλά τελικά θα έρθω για να πιάσουν τόπο τα λεφτά που θα διαθέσω για τις διακοπές μου», λέει από τη μακρινή Αδελαΐδα ο κ. Βασίλης Ελοβάρης, πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Νότιας Αυστραλίας, με καταγωγή από τη Φλώρινα.

7.000.000 Ελληνες της διασποράς κινητοποιούνται για να σωθεί η πατρίδα....
Με το σύνθημα «Πάμε Ελλάδα», οι ελληνικές παροικίες βρίσκονται σε συναγερμό προκειμένου να κινητοποιήσουν τους ομογενείς, αλλά και όσο περισσότερους ξένους ταξιδιώτες μπορούν, προτρέποντάς τους να επισκεφθούν αυτό το καλοκαίρι την Ελλάδα.
«Πάμε Ελλάδα» είναι το σλόγκαν της εφημερίδας «Greek News», που προτρέπει τους ομογενείς να επισκεφθούν την Ελλάδα.
Το μήνυμα ταξιδεύει στο Διαδίκτυο, σε ραδιοφωνικές εκπομπές της Αυστραλίας, ομογενειακές εφημερίδες στις ΗΠΑ, ενώ στη Γερμανία προγραμματίζουν δεκάδες εκδηλώσεις και το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) κινητοποιεί τις παγκόσμιες οργανώσεις με στόχο να μεταφέρουν το μήνυμα όσο πιο γρήγορα και κυρίως αποτελεσματικά γίνεται.
Αλλωστε ο τουρισμός θεωρείται η μόνη άμεση πηγή εσόδων, καθώς η εισροή συναλλάγματος δεν υπόκειται στις χρονοβόρες διαδικασίες των επενδύσεων, αλλά διοχετεύεται αυτόματα σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, μουσεία, μέσα μεταφοράς και χώρους διασκέδασης.
Συντονισμός
«Επισκεφθείτε φέτος το καλοκαίρι την Ελλάδα. Γίνετε κι εσείς μέρος της προσπάθειας για να σωθεί η Ελλάδα», είναι το σλόγκαν που υιοθέτησε η εφημερίδα Greek News στις ΗΠΑ. Σε άρθρο της σημειώνει ότι «πρέπει κι εμείς τα 7 εκατομμύρια των Ελλήνων της Διασποράς να βοηθήσουμε όλοι για να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα.
Αυτό που μπορούμε να κάνουμε στο αμέσως προσεχές διάστημα για να έχουμε γρήγορα αποτελέσματα, είναι να επισκεφθούμε αυτό το καλοκαίρι την Ελλάδα. Και να το κάνουμε όχι μόνο γιατί η Ελλάδα είναι όμορφη, μαγευτική, μας αναβαπτίζει και μας ξεκουράζει, αλλά και γιατί φέτος μας χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε. Πέραν τούτου, η ισοτιμία δολαρίου/ευρώ θα μειώσει τα έξοδά μας στην Ελλάδα σε σχέση με πέρυσι κατά 20%».
Ενεργό ρόλο αναλαμβάνει το ΣΑΕ που με επιστολές σε όλους τους συντονιστές ανά τον κόσμο ζητά να περάσει το μήνυμα στους ομογενείς.
«Η εκστρατεία μας «το καλοκαίρι πάμε Ελλάδα» έχει ήδη αρχίσει και είμαστε στη διάθεση της πατρίδας. Στείλαμε το μήνυμα από την Αυστραλία έως τη Λατινική Αμερική και την Αφρική σε ομογενείς και φιλέλληνες να έρθουν στην Ελλάδα. Ακόμα και αν είχαν κάνει άλλα σχέδια μπορούν να τα αλλάξουν... για να βοηθήσουμε την Ελλάδα», λέει ο κ. Στέφανος Ταμπάκης, πρόεδρος του ΣΑΕ, και υπογραμμίζει την προώθηση συνεργασίας με τουριστικά γραφεία και την ιδιαίτερη προσπάθεια που γίνεται στην Αίγυπτο και την υπόλοιπη Αφρική όπου ζουν κάπου 500.000 Ελληνες.
«O απανταχού ελληνισμός είναι έτοιμος να δημιουργήσει γραμμή βοήθειας. Παρά τα πρόσφατα γεγονότα που μεταδόθηκαν από το κέντρο της Αθήνας παρατηρείται αυξημένο ενδιαφέρον για τουρισμό στην πατρίδα», λέει και υπογραμμίζει ότι πρέπει να διαλυθεί κάθε αμφιβολία για την ασφάλεια των τουριστών, να δημιουργηθούν ειδικά πακέτα προσφορών, διευκόλυνση στις χορηγήσεις βίζας.
«Εμείς ήδη ενθαρρύνουμε γραπτώς και μέσω των ΜΜΕ τους ομογενείς να επισκεφθούν την Ελλάδα και να βοηθήσουν να ξεπεράσει την κρίση», λέει ο κ. Βασίλης Ελοβάρης, πρόεδρος των Ελλήνων της Νότιας Αυστραλίας.
«Υπάρχουν επίσης και πολλοί φιλέλληνες, όπως και ο ίδιος ο πρωθυπουργός της πολιτείας, ο κ. Μάικραν που έχει τιμηθεί με τον Φοίνικα από την Προεδρία της Δημοκρατίας. Ομως μην ξεχνάτε ότι έχουμε κρίση και εδώ στην Αυστραλία...».
Στη μακρινή ήπειρο όπου ζουν κάπου 700.000 ομογενείς οι ελληνικές οργανώσεις και τα ραδιοφωνικά προγράμματα μεταφέρουν συνεχώς το μήνυμα λέγοντας ότι «τώρα η Ελλάδα μάς χρειάζεται», όμως δεν παραλείπουν να σημειώσουν και πως τώρα είναι η ώρα να πέσουν και οι τιμές στα ξενοδοχεία...
ΕΚΔΟΤΗΣ GREEK NEWS
Να φτιάξουμε κύμα επισκεπτών
«Η εκστρατεία αναπαράγεται σε ΜΜΕ και ιστοσελίδες και αποτελεί πρόκληση για τη διασπορά. Αυτός ήταν ο σκοπός μας, να λειτουργήσει ως ντόμινο και να δημιουργηθεί ένα κύμα για την Ελλάδα. Ηδη τα σχόλια που λαμβάνουμε είναι πολύ θετικά, ενδιαφέρθηκαν τουριστικά γραφεία, εκπρόσωποι οργανισμών κλπ.», λέει ο εκδότης της εφημερίδας Greek News Απόστολος Ζουπανιώτης και σημειώνει ότι το μεγάλο πρόβλημα για τους ομογενείς είναι η διακοπή των απευθείας πτήσεων της Ολυμπιακής... «Υπήρξε μεγάλη αναστάτωση για την ομογένεια, ενώ οι τιμές των εισιτηρίων έχουν διπλασιαστεί. Πέρυσι κόστιζαν από 750 έως 1.300 δολάρια και φέτος ξεκινούν από 1.320 μέχρι 1.800, ανάλογα με την ημέρα, εάν είναι απευθείας πτήση κλπ. Φαντασθείτε πόσα πρέπει να ξοδέψει μια τετραμελής οικογένεια...».
ΑΠΟΔΗΜΟΙ
Δίκτυο του  ΠΑΣΟΚ στις 5 ηπείρους
«Στη Γερμανία η ομογένεια προσπαθεί να αντιστρέψει την αρνητική εικόνα που έχουν δημιουργήσει τα ΜΜΕ», σημειώνει ο κ. Κώστας Τάτσης, γραμματέας αποδήμων του ΠΑΣΟΚ. Συμπαραστάτες στην προσπάθεια είναι και Γερμανοί φιλέλληνες πολιτικοί, όπως ο πρόεδρος των ελληνογερμανικών συλλόγων βουλευτής δρ Σκαρπέλης - Σπερκ, καθώς και βουλευτές από τη Βυρτεμβέργη και το βαυαρικό Κοινοβούλιο, ενώ ο δήμαρχος Μονάχου δημοσίευσε άρθρο υπέρ της χώρας μας.
«Συγκροτήσαμε με 42 στελέχη δίκτυο σε κάθε ήπειρο και στείλαμε ανακοινώσεις σε 5.000 ηλεκτρονικές διευθύνσεις Ελλήνων ανά τον κόσμο, σε μπλογκ κ.α. Εχουν ήδη προγραμματιστεί εκδηλώσεις σε 40 περιοχές της Γερμανίας με υλικό από τον ΕΟΤ, μουσικά και χορευτικά προγράμματα», λέει ο κ. Τάτσης.
Στη Νυρεμβέργη ανεβαίνει θεατρική παράσταση με θέμα την κρίση και την ανάγκη στήριξης της Ελλάδας. Το σύνθημα «πάμε Ελλάδα» μεταφέρεται σε εκδηλώσεις των Ελλήνων, όπως στο Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ Θρακικών συλλόγων στο Αμβούργο και το Φεστιβάλ Ποντιακών συλλόγων στο Μπόχουμ στις 5 Ιουνίου.
ΚΑΜΠΑΝΙΑ
Φέρνουν τουρίστες οι «βασιλιάδες» της Μυκόνου
Καμπάνια υπέρ της Ελλάδας και ειδικά της Μυκόνου κάνει η κινηματογραφική ταινία με τίτλο «Βασιλιάδες της Μυκόνου» με παραγωγό, σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή τον ομογενή Νίκο Γιαννόπουλο.Το έργο λειτουργεί ευεργετικά για τον τουρισμό λένε ταξιδιωτικοί πράκτορες, ενώ παράλληλα το τελευταίο διάστημα υπάρχουν αρκετά αφιερώματα στην Ελλάδα και τα νησιά μας στον τοπικό Τύπο.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ
 http://trikalagr.blogspot.com