16.6.10

Σχέση στρατηγικής σημασίας

ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ αγώνα του Κάρολου Παπούλια, αλλά και στη συμβολή του στην προώθηση του έργου εκμετάλλευσης του λιμανιού του Πειραιά από την Cosco αναφέρθηκε χθες, λίγο μετά τη συνάντησή τους, ο Κινέζος αντιπρόεδρος Ζανγκ Ντεγιάνγκ, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε λόγο για σχέση «στρατηγικής εταιρικής συνεργασίας». Ο Κάρολος Παπούλιας μίλησε για ιστορικές σχέσεις, με στέρεα θεμέλια, δύο αρχαίων ...
πολιτισμών. «Οι σχέσεις μας είναι πάρα πολύ καλές, οι προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης των σχέσεών μας είναι επίσης καλές. Σας καλωσορίζω και εύχομαι να έχουμε καλή συνεργασία», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδεχόμενος τον κινέζο αντιπρόεδρο. Ο Ζ. Ντεγιάνγκ απάντησε: «Είστε παλαιός πολιτικός με μακρά θητεία στην πολιτική. Επίσης είστε ο παλαιός πολεμιστής του αντιφασιστικού αγώνα, καθώς επίσης και ο παλαιός φίλος του κινεζικού λαού. Συμβάλλατε σημαντικά για πολλά χρόνια στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεών μας». 
Στο ίδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε και η συνάντηση του κινέζου αξιωματούχου με τον Γιώργο Παπανδρέου. Ο έλληνας πρωθυπουργός μίλησε για «στρατηγική σχέση» Ελλάδας- Κίνας, όχι μόνο σε οικονομικό και εμπορικό, αλλά και σε πολιτικό επίπεδο. Από την πλευρά του ο Ζ. Ντεγιάνγκ αναφέρθηκε στην πολιτική βούληση της κυβέρνησής του για συνεργασία, ενώ μίλησε για «ισχυρή ηγεσία στην Ελλάδα», η οποία θα ξεπεράσει τις «προσωρινές δυσκολίες που αντιμετωπίζετε».

Σαμαράς- Ντεγιάνγκ
Μήνυμα ότι οι κινεζικές επενδύσεις θα μπορούσαν να βοηθήσουν την ανάπτυξη και την έξοδο της χώρας μας από την κρίση έστειλε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Αντ. Σαμαράς κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης Ζ. Ντεγιάνγκ. Χθες το απόγευμα ο κ. Ντεγιάνγκ επισκέφθηκε το Παναθηναϊκό Στάδιο, στο οποίο αναβίωσαν οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες.
tanea-online