21.6.10

ΟΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΠΕΛΑΥΝΟΝΤΑΙ, ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.


Επιχείρηση «ασφαλές κέντρο» στην Αθήνα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2010, 12:55
Πρεμιέρα σήμερα για το νέο σχέδιο αστυνόμευσης του κέντρου της Αθήνας, με στόχο την πρόληψη και καταπολέμηση της εγκληματικότητας και την εδραίωση κλίματος ασφάλειας στους πολίτες που διαμένουν στις «κόκκινες περιοχές».

Τριακόσιοι αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. θα πραγματοποιούν μόνιμες περιπολίες στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, σε 24ωρη βάση, πρωί, μεσημέρι και βράδυ.

Ανάλογα με...
τις ανάγκες και το είδος της εγκληματικότητας που παρατηρείται σε κάθε «γειτονιά» της Αθήνας, θα αναπτύσσονται και οι ανάλογες αστυνομικές δυνάμεις. Τόσο σε αριθμό αστυνομικών όσο και στις υπηρεσίες στις οποίες απασχολούνται. Για παράδειγμα, στην πλατεία Θεάτρου, όπου θερίζει το εμπόριο ναρκωτικών, θα υπηρετούν περισσότεροι αστυνομικοί του Τμήματος Ηθών, ενώ στο Πεδίο του Άρεως, όπου «ανθεί» το παραεμπόριο, θα απασχολούνται αστυνομικοί του Τμήματος Αλλοδαπών, οι οποίοι θα συνεργάζονται με υπαλλήλους του ΣΔΟΕ, αλλά και της Δημοτικής Αστυνομίας.

Ειδικά στο θέμα του παραεμπορίου, δίνεται ιδιαίτερη σημασία από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.. Είναι ενδεικτικό ότι σήμερα, πρώτη ημέρα εφαρμογής του σχεδίου, έχουν… πιάσει δουλειά τρία συνεργεία, αποτελούμενα από 27 αστυνομικούς.

Το μότο του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης είναι ένα: «Να προστατεύσουμε τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της πόλης, τους εργαζομένους, τους τουρίστες και τους μόνιμους κατοίκους».
zougla.gr