18.6.10

Πιστοποιήθηκε και επίσημα ότι πίσω από το χτύπημα κρυβόταν ο «Επαναστατικός Αγώνας».


«Έδεσαν» την επίθεση στην Αμερικανική Πρεσβεία

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2010, 15:44
Τρία χρόνια μετά τη θεαματική επίθεση κατά της πρεσβείας των ΗΠΑ, στις 12 Ιανουαρίου 2007, πιστοποιήθηκε και επίσημα ότι πίσω από το χτύπημα κρυβόταν ο «Επαναστατικός Αγώνας»....

Μετά από έρευνες και αναλύσεις που διήρκεσαν δύο μήνες, προέκυψε ότι τα υπολείμματα από τη ρουκέτα που βρέθηκαν στο σημείο της επίθεσης προέρχονται από τον αντιαρματικό εκτοξευτήρα που εντοπίστηκε στο διαμέρισμα πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Αιγίνης και Ύδρας, στην Κυψέλη, τη βασική γιάφκα της οργάνωσης.


Η ρουκέτα που βρέθηκε στη γιάφκα της Κυψέλης

Για την ταυτοποίηση των ευρημάτων χρειάστηκε να γίνει παραγγελία 12 ρουκετών από το εξωτερικό, ενώ πραγματοποιήθηκαν δοκιμαστικές βολές με τον αντιαρματικό εκτοξευτήρα που εντοπίστηκε στη γιάφκα της Κυψέλης. Μία διαδικασία ιδιαίτερα περίπλοκη και χρονοβόρα.

Την επίθεση, βέβαια, είχε ήδη αναλάβει ο «Επαναστατικός Αγώνας» στις 22 Φεβρουαρίου το 2007, με πεντασέλιδη προκήρυξη που δημοσιεύτηκε στο «Ποντίκι». Η ταυτοποίηση του RPG7, ωστόσο, «δένει» ακόμη περισσότερο το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζουν οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση.


Το διαμέρισμα όπου τα μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα» έκρυβαν τον βαρύ οπλισμό τους

Η γιάφκα της οδού Αιγίνης στην Κυψέλη, όπου τα μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα» έκρυβαν τον βαρύ οπλισμό τους, είχε εντοπιστεί στις 19 Απριλίου του 2010.

Εκτός από τον εκτοξευτήρα ρουκετών, τύπου RPG-7, είχαν βρεθεί πέντε ρουκέτες, δύο πυροβόλα όπλα, ένα υποπολυβόλο ΜΡ5, τρεις χειροβομβίδες, φορέας αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού και μασούρια εκρηκτικού υλικού.

Δύο μήνες μετά την επίθεση κατά της πρεσβείας των ΗΠΑ (στις 20 Μαρτίου 2007), το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης επικήρυξε τα μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα» με 800.000 ευρώ, ενώ λίγες ημέρες μετά και οι αμερικανικές Αρχές επικήρυξαν τους δράστες με το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων.
zougla.gr