21.6.10

Το αεροδρόμιο του Ελληνικού μπορεί να λειτουργήσει ξανά σύμφωνα με απόφαση του ΣτΕ!

21-06-2010 20:28:17
ImageΜε μια απόφαση που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις από διάφόρους κύκλους με εφαπτόμενα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα στο χώρο του αεροδρομίου του Ελληνικού το Συμβούλιο Επικρατείας έκρινε ως παράνομη(!) την απαγόρευση χρήσεως του ανωτέρω αεροδρομίου για πτήσεις μικρών ιδιωτικής χρήσης αεροσκαφών ή εμπορικών αεροσκαφών.

Η παραπάνω «απαγόρευση» είχε συμφωνηθεί πρακτικά από την υπογραφή της...
σύμβασης για το νέο αεροδρόμιο Σπάτων τον Ιούλιο του 1995 και άρχισε ουσιαστικά να ισχύει από τον Μάρτιο του 2001 οπότε ξεκίνησε και επίσημα τη λειτουργία του ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος. Έτσι το ΣτΕ έκρινε πως ούτε βάσει της σύμβασης αλλά ούτε και βάσει της διατάξεως του νόμου 2338/1995 που ακολούθησε έχει επέλθει κατάργηση του αεροδρομίου του Ελληνικού, παρά το γεγονός πως το τελευταίο έχει πρακτικά «κανιβαλιστεί» συγκεντρώνοντας –εδώ και καιρό- τις ορέξεις διαφόρων.

Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει μέλη της Αερολέσχης Αθηνών όπου και δικαιώθηκαν. Πάντως ο αρμόδιος υπουργός διατηρεί τη δυνατότητα να αποφασίσει την κατάργηση του αερολιμένα του Ελληνικού αν κρίνει ότι αυτό επιβάλλεται.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr